Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Εγνοια ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη ήταν πάντα να προστατεύουν το μεγάλο...

ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Εγνοια ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη ήταν πάντα να προστατεύουν το μεγάλο κεφάλαιο

-

Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2013

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Έγνοια του ΔΗΣΥ ήταν πάντοτε να προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση κράτησε σθεναρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, καταφέρνοντας να αποτρέψει την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με μια απλή ανάγνωση και μόνον, των προτάσεων του ΔΗΣΥ, τις γνωστές ως 100 συν 1, θα αντιληφθούμε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ότι η κοινωνικοοικονομική πολιτική του ΔΗΣΥ επιδιώκει να φορτώνει πάντοτε τα βάρη στους μισθωτούς και τους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, να προστατεύει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου».

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, «μια από τις προτάσεις του ΔΗΣΥ αφορά τη μείωση κατά 20 εκατομμύρια ευρώ στις δαπάνες της δημόσιας εκπαίδευσης που, όπως ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όταν είχε συνάντηση μαζί τους, αυτά τα εκατομμύρια θα εξοικονομούνταν από την αύξηση των ωρών των εκπαιδευτικών και από την αύξηση των μαθητών κατά τάξη».

«Άλλη πρόταση», πρόσθεσε, «αφορά τη μείωση των κοινωνικών παροχών κατά 190 εκ. ευρώ επειδή, όπως δήλωναν στελέχη του ΔΗΣΥ, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν πολύ οι κοινωνικές παροχές. Θυμίζω ότι η Κυβέρνηση έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα κατάφερε να περιορίσει αυτή τη μείωση των δαπανών στα 141 εκ. ευρώ. Για φέτος, δε, η μείωση θα είναι στα 110 εκ. ευρώ».

Σημείωσε ακόμα πως «ο ΔΗΣΥ σε αυτές τις προτάσεις, αλλά και δημόσια, υποστηρίζει την οριζόντια ισοπεδωτική αποκοπή για όλους, ανεξαρτήτως εισοδημάτων», προσθέτοντας ότι «επειδή πάντοτε η έγνοια του ΔΗΣΥ είναι να προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο αντέδρασε έντονα στην αύξηση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που αφορά τους ξενοδόχους, αλλά σιώπησε ένοχα στην πρόταση που περιλάμβανε το μνημόνιο της Τρόικα, για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».

«Φώναζε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των ξενοδόχων και σιώπησε ένοχα για ζήτημα που θα έπληττε καίρια τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση με τη σθεναρή στάση που κράτησε στη διαπραγμάτευση κατάφερε να αποτρέψει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία», είπε.

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως ο κ. Αναστασιάδης στις σημερινές του δηλώσεις έκανε λόγο για «μονομανία του ανδρός», αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Όσο και αν αλλάζει χρώματα και φτιασιδώνεται ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί πάντοτε να αποκρύβει από τους πολίτες το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο που γνωρίζουν για δεκαετίες οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας: «Συνηθίζει ο κ. Αναστασιάδης να καταγγέλλει τους Προέδρους της Δημοκρατίας στο εξωτερικό και να εκτοξεύει εναντίον τους υβριστικά επίθετα. Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος που επαγγέλλεται ο κ. Αναστασιάδης και που λέει ότι θα φέρει στην πολιτική. Σήμερα αποκάλεσε τον Πρόεδρο μονομανή, κάτι που θυμίζει το τι έλεγε για τον προηγούμενο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, έστω και τώρα ελέω εκλογών καμώνεται ότι τον θυμάται με συγκίνηση. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η αναφορά που έκανε ο κ. Αναστασιάδης για τον Τάσσο Παπαδόπουλο ‘το είπατε και το παρακάνατε στο ψέμα’. Ψεύτη αποκάλεσε δηλαδή τον προηγούμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Αναστασιάδη».

Επιπλέον, ανέφερε πως σήμερα ο κ. Αναστασιάδης «αρνήθηκε τις απειλές και τους εκβιασμούς που καθημερινά και δημόσια έκανε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο να υπογραφτεί άρον – άρον το μνημόνιο, πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και όταν υπήρχαν πολύ σημαντικά ζητήματα ανοικτά, όπως το θέμα του φυσικού αερίου, της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και η ΑΤΑ».

«Αυτές τις καθημερινές δηλώσεις οι πολίτες, δυστυχώς για τον κ. Αναστασιάδη, τις θυμούνται. Η γνωστή επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιλάμβανε αυτές τις απειλές, όπως απειλές για ποινικές ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, περιλάμβανε και εκβιασμούς σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας αν δεν υπέγραφε άρον – άρον το μνημόνιο. Αυτή την επιστολή θα δημοσιοποιούσε ο κ. Αναστασιάδης. Και λόγω της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που θα δημοσιοποιούσε την επιστολή ο κ. Αναστασιάδης θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και μαζί και την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, διότι η επιστολή έκανε αναφορά σε πολύ ευαίσθητες πληροφορίες για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, καθώς επίσης και για απόρρητη απόφαση που είχε λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της οποίας η δημοσιοποίηση θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος», είπε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ακόμα πως «αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης γνωρίζοντας τους κινδύνους αυτούς δεν δίσταζε να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και αν δεν το έκανε ήταν διότι τον πρόλαβαν τα γεγονότα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «αυτή η στάση του δείχνει ότι για εξυπηρέτηση εκλογικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ο κ. Αναστασιάδης δεν διστάζει να θυσιάσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του τόπου».

Είπε, επίσης, πως ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και σημείωσε πως «αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέκυπτε στους εκβιασμούς και τις απειλές του κ. Αναστασιάδη και προχωρούσε στη συμφωνία για το Μνημόνιο όταν ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να γίνει αυτό, τότε σήμερα οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί θα ήταν, ήδη, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και αυτό διότι το μνημόνιο της Τρόικα ονομαστικά προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών».

«Η Κυβέρνηση», είπε, «διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά το θέμα της ιδιωτικοποίησης με στόχο να την αποτρέψει. Η τελική αναφορά στο μνημόνιο δημιουργεί δυνατότητες και προοπτικές για να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, εάν εξαρτάται όμως από τον κ. Αναστασιάδη αυτές οι δυνατότητες θα εκλείψουν. Οι ημικρατικοί οργανισμοί θα ιδιωτικοποιηθούν».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως ο κ. Αναστασιάδης σήμερα πρόσθεσε ακόμα ένα mea culpa στα συνεχή mea culpa που λέει για να πείσει τους ψηφοφόρους και κυρίως τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ ότι «τάχα» έχει αλλάξει.

«Μea culpa για την επιστολή, με την οποία κατάγγελλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τη χώρα του στην ΕΕ, mea culpa για τη συνολική συμπεριφορά του έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου, mea culpa για τη στάση του το 2004. Σήμερα λέει mea culpa για ανοχή που δήθεν έδειξε έναντι της Κυβέρνησης. Αύριο ενδεχομένως ο κ. Αναστασιάδης θα πει ακόμα ένα mea culpa διότι καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, όταν αυτά τα κόμματα συμμετείχαν στην Κυβέρνηση, και να προχωρήσει αποφασιστικά στην επίλυση του Κυπριακού. Ας το έχουν αυτό υπόψη οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ στους οποίους καθημερινά απευθύνεται ο κ. Αναστασιάδης για να τους πείσει ότι αν εκλεγεί θα σεβαστεί τα συμφωνηθέντα και ότι θα είναι συλλογικός. Το παρελθόν, όμως, άλλα λέει», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Διαβάστε Επίσης