Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Δυσεπίλυτα προβλήματα και ελπιδοφόρες προοπτικές αφήνει το 2012

ΑΚΕΛ: Δυσεπίλυτα προβλήματα και ελπιδοφόρες προοπτικές αφήνει το 2012

-

Κυπριακό, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι πρωτοβουλίες που ανάπτυξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας δυστυχώς δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση στην άλλη πλευρά.

“Η τ/κ ηγεσία, καθοδηγούμενη από την Άγκυρα, εγκατάλειψε ακόμα και εκείνες τις συγκλίσεις οι οποίες είχαν επιτευχθεί στο τραπέζι των συνομιλιών. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τη στασιμότητα για να επαναφέρει στην επικαιρότητα απαράδεκτες θέσεις όπως είναι η πρόταση για τετραμερή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η Κύπρος αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

“Η Κύπρος με δικές της δυνάμεις και τη λήψη επιπρόσθετων αναγκαίων μέτρων θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση. Δυστυχώς όμως η εγκληματική διαχείριση από πλευράς του τραπεζικού κεφαλαίου και η απουσία εποπτείας από τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας συσσώρευσαν τεράστια οικονομικά βάρη που ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν μόνο με δικές μας δυνάμεις”.

Σε σχέση με την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, το ΑΚΕΛ εκτιμά πως “η Κυβέρνηση έχοντας τη στήριξη μόνο του ΑΚΕΛ και του συνδικαλιστικού κινήματος διαπραγματεύθηκε σκληρά τους όρους ενός ενδεχόμενου μνημονίου και κατόρθωσε να το κάνει όσο γίνεται πιο ανεκτό”.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως το 2012 φεύγει αφήνοντας πίσω του και μια πολύ αισιόδοξη προοπτική, καθώς “επί της διακυβέρνησης Χριστόφια η υπόθεση φυσικό αέριο από θεωρία έγινε πράξη και φτάσαμε στο σημείο να μιλούμε σήμερα για απτά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την Κύπρο και το λαό μας τα αμέσως επόμενα χρόνια και όλα αυτά παρά τις απειλές της Τουρκίας και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της αντιπολίτευσης να προβάλει προσκόμματα και να καθυστερήσει το κυβερνητικό έργο σ’ αυτό τον τομέα”.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως «με την εκλογή Μαλά θα έχουμε συνεπή, υπεύθυνη και πατριωτική διαχείριση του Κυπριακού, φιλολαϊκή διαχείριση των θεμάτων της οικονομίας και σοβαρή μακριά από ύποπτα συμφέροντα και διαπλοκές διαχείριση του φυσικού αερίου”.

Διαβάστε Επίσης