Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕυελπιστεί να αρχίσουν δουλειά μετά τις γιορτές στον Απ. Ανδρέα, ο Τ....

Ευελπιστεί να αρχίσουν δουλειά μετά τις γιορτές στον Απ. Ανδρέα, ο Τ. Χατζηδημητρίου

-

Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013

Διαβεβαίωση ότι οι εργασίες δεν αφορούν το μνημείο, δηλαδή τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, αλλά το δρόμο που ήταν σε κακή κατάσταση, έλαβαν όταν έθεσαν το θέμα της υπογραφής πρωτοκόλλου στα κατεχόμενα στην Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου.

Κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή πρωτοκόλλου στα κατεχόμενα για εργασίες που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι το θέμα ήρθε εις γνώση τους από τα ΜΜΕ, το έθεσαν στην Επιτροπή και πήραν διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα παρέμβουν καθόλου στο μνημείο και ό,τι γίνεται, γίνεται στα πλαίσια και τα όρια των σχεδίων του Πανεπιστημίου Πατρών».

Σε παρατήρηση πως γίνεται λόγος στο πρωτόκολλο για καταστήματα και καφετέρια, ο κ. Χατζηδημητρίου διευκρίνισε πως εις γνώση τους είναι τα έργα στο δρόμο. Σε ερώτηση εάν οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν τους καθησύχασαν, είπε πως «εμείς θα καθησυχάσουμε μόνο όταν αρχίσουμε εμείς να δουλεύουμε στον Απόστολο Ανδρέα».

Ερωτηθείς πότε θα γίνει αυτό, ο Τάκης Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι το UNDP έχει κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους στα κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, έχει ετοιμάσει τις προτάσεις του και «ελπίζω αμέσως μετά τις γιορτές να προωθηθούν ώστε να αναληφθεί η ευθύνη από το UNDP για ν’ αρχίσουμε δουλειά».

Θα υπογραφεί, όπως εξήγησε, ένα πρωτόκολλο με το δωρητή, ενώ για το θέμα της ιδιοκτησίας ακολουθείται παράλληλα χωριστή διαδικασία. «Με το νέο έτος εμείς (τα ε/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής) θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία συνάντηση και με τους παράγοντες της εκκλησίας για να προωθηθεί το έργο».

Ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε βρίσκονται σε εξέλιξη επίσης διαβουλεύσεις για την άμεση ηλεκτροδότηση του μοναστηριού από το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης καθώς μέχρι τώρα η Μονή καλύπτει τις ανάγκες της σε ρεύμα από δική της γεννήτρια.

Διαβάστε Επίσης