Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Πολλοί εντός και εκτός Κύπρου ενώνουν δυνάμεις για να πλήξουν...

ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Πολλοί εντός και εκτός Κύπρου ενώνουν δυνάμεις για να πλήξουν την Αριστερά και το Λαϊκό Κίνημα

-

της Αριστεράς νιώθει καθημερινά στο πετσί του την μηδενιστική και παντελή απαξίωση που επιχειρείται ενάντια στο Λαϊκό Κίνημα και τα επιτεύγματα του».

Το εγχείρημα αυτό, είπε, «έχει κορυφωθεί από την στιγμή που η Αριστερά για πρώτη φορά τόλμησε να διεκδικήσει με τον δικό της ηγέτη την διακυβέρνηση αυτού του τόπου».

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση του Μορφωτικού Συλλόγου Έγκωμης Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε :

«Πολλοί είναι αυτοί, τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου, που ενώνουν δυνάμεις για να πλήξουν την Αριστερά, το Λαϊκό Κίνημα για τα όσα πρεσβεύουν και διεκδικούν», είπε ο Πρόεδρος για να προσθέσει ότι «αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό».

Η Αριστερά και το Λαϊκό Κίνημα, ανέφερε, «ήταν και θα παραμείνουν πρωτοπόροι, νηφάλιοι αγωνιστές και προασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «παρά την πολεμική που δέχεται σήμερα σε όλα τα επίπεδα το Λαϊκό Κίνημα σας διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνει το πιο υγειές κομμάτι της κοινωνίας μας. Γιατί σήμερα το χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ».

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πλούσια κοινωνική δράση του Μορφωτικού Συλλόγου Έγκωμης, ο οποίος βοήθησε τις ευάλωτες ομάδες κατοίκων της Έγκωμης, συνέβαλε ενεργά με ποικίλες δραστηριότητες στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική και αθλητική δράση.

«Παρά τις δυσκολίες μετά τα τραγικά γεγονότα του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής ο Μορφωτικός Σύλλογος συνέχισε και συνεχίζει την προσφορά του», είπε.

Σήμερα, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «οι μορφωτικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και προκλήσεις διαφορετικές από αυτές που αντιπάλεψαν με τη δημιουργία τους». Θα διαψευστούν όμως αυτοί, πρόσθεσε, «που θεωρούν ξεπερασμένη και αχρείαστη την ύπαρξη των μορφωτικών Συλλόγων, γιατί κατά τη δική μας εκτίμηση είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ που υπάρχει η ανάγκη για κοινωνική προσφορά μέσα από αυτούς».

«Σε μια εποχή βαθειάς κρίσης όπου οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται και γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα τα προβλήματα των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων του λαού μας οι σύλλογοι μας μπορούν να συνδράμουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς», είπε.

Σύλλογοι, είπε τέλος, «όπως ο Μορφωτικός της Έγκωμης μπορούν να γίνουν χώροι πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, αντικειμενικής ενημέρωσης και συζήτησης ως απάντηση στον αποκλεισμό των προοδευτικών απόψεων που επιχειρείται σήμερα».

Διαβάστε Επίσης