Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΑΠΩΝΙΑ: Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα έφερε παιδική παχυσαρκία

ΙΑΠΩΝΙΑ: Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα έφερε παιδική παχυσαρκία

-

Η παιδική παχυσαρκία είναι μια από τις έμμεσες επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στην Φουκουσίμα. Το βάρος των παιδιών αυξάνεται, επειδή τους έχει απαγορευθεί η άσκηση στην ύπαιθρο, εξαιτίας του φόβου μόλυνσης από τη ραδιενέργεια μετά το ατύχημα που έγινε την 11η Μαρτίου του 2011 στην τοπική πυρηνική μονάδα, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική έκθεση.

Η έκθεση βασίστηκε στον έλεγχο του σωματικού βάρυς 700 χιλιάδων παιδιών ηλικίας 5-17 ετών.

Υπέρβαρα χαρακτηρίζονται τα παιδιά που υπερβαίνουν κατά τουλάχιστον 20% το ενδεικνυόμενο σωματικό βάρος για την ηλικία και το ανάστημά τους.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διενεργήθηκε σε 47, συνολικά, ιαπωνικές νομαρχίες. Υπέρβαρα παιδιά έχει και η βόρεια νομαρχία της νήσου Χονσού.

Ομως η Φουκουσίμα έχει τα θλιβερά πρωτεία: σε 7 ηλικιακές κατηγορίες, τα παιδιά της καταγράφηκαν υπέρβαρα.

“Η φυσική άσκηση μειώθηκε στη Φουκουσίμα, ιδίως στο δημοτικό” τονίστηκε στην έκθεση, που συνδεύει την απουσία άσκησης με το δυστύχημα στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας της εταιρείας “Νταϊτσί”.

Λίγο μετά το ατύχημα, οι διευθυντές των 449 τοπικών σχολείων, εκ των οποίων τα 56% είναι δημόσια, δεν επέτρεπαν στους μαθητές να γυμνάζονται. Πάντως, φέτος μετά το καλοκαίρι, η απαγόρευση ίσχυε πλέον μόνον στα 71 σχολεία της Φουκουσίμα.

Διαβάστε Επίσης