Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑντιπολεμικό συλλαλητήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Άγκυρα

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Άγκυρα

-

src=”/images/photo/kkagkiras.jpg” width=”350″ height=”232″ alt=”kkagkiras”/>ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ “ΠΑΤΡΙΟΤ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η βρώμικη ιδιοτελής εμπλοκή της Τουρκίαςστις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, κάθε άλλο παρά έχει ενισχύσει τη θέση της Άγκυραςστην περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας πληθαίνουν οι φωνές που αντιτάσσονται σε μία φιλοπόλεμη στρατηγική που έχει ως επακόλουθο την εγκατάσταση πυραύλων ¨Πάτριοτ¨ στην τουρκική μεθόριο και την πιο ενεργή ενσωμάτωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του στην ευρύτερη περιοχή.

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν φοιτητές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίαςτην Παρασκευή στην Άγκυρα ενάντια στην εγκατάσταση των πυραύλων “Πάτριοτ” στην τουρκοσυριακήμεθόριο και απαιτώντας να σταματήσει η εμπλοκή της αστικής τάξηςτης Τουρκίας στις μεθοδεύσεις και τις προετοιμασίες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαναντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, η καταγγελία του ρόλου της αστικής τάξης της Τουρκίας στην περιοχή και όσον αφορά τις συγκρούσεις στην Συρία, καθώς και συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟκαι την ΕΕ. Μάλιστα στο τέλος της πορείας οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της ιμπεριαλιστικήςσυμμαχίας τουΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της πορείαςπου πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Άγκυρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν πολύ κοντά στους διαδηλωτές και καθώς η πορεία πλησίαζε προς το πρωθυπουργικό γραφείο στο κέντρο της πόλης, εμποδίστηκενα φτάσει από τις δυνάμεις καταστολής. Χρησιμοποιήθηκανχειροβομβίδεςκρότου λάμψης και χημικάεναντίον των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα τουςκαταγγέλλουντο ρόλο της τουρκικής κυβέρνησης στα τεκταινόμενα στην Συρία.

Διαβάστε Επίσης