Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας η διαδήλωση των εκπαιδευτικών στη Βουλή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας η διαδήλωση των εκπαιδευτικών στη Βουλή

-

2012


Μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ διαδήλωσαν σήμερα σε ανοικτό χώρο κοντά στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά των μνημονιακών μέτρων. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και περιορίσθηκε στο δρόμο παρά τα φώτα τροχαίας, πριν από την είσοδο της Βουλής, όπου έχει τοποθετηθεί οδόφραγμα από την Αστυνομία που απέκοψε το δρόμο.

Οι Πρόεδροι των τριών Οργανώσεων έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος απαντώντας σε σχόλιο των συνδικαλιστών ανέφερε ότι η Βουλή γίνεται δέκτης παραπόνων για ζητήματα για τα οποία δεν έχει ευθύνη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με συγκέντρωση των εκλελεγμένων γενικών αντιπροσώπων τους έξω από τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μας δέχθηκε και του θέσαμε τα προβλήματα της παιδείας, είπε ο κ. Φυλακτού προσθέτοντας ότι η παιδεία είναι το μέλλον της κοινωνίας, των παιδιών μας και του ιδίου του τόπου και για αυτούς τους ζωτικούς λόγους πρέπει να μείνει αλώβητη από την οικονομική κρίση.

Ανέφερε πως βλέπουμε ότι με τα οποία μέτρα η παιδεία πλήττεται και “εμείς ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό και σε συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς επιβάλλεται να αντισταθούμε στην επίθεση κατά της παιδείας του τόπου”.

Ο κ. Φυλακτού είπε ακόμα πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συμμετέχουν στο διάλογο για τα θέματα που αφορούν στην παιδεία και να μην τα πληροφορούνται από τα μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι δεν θα αποδεχθούμε να καταστραφεί η παιδεία στον τόπο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί ως εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στο τομέα της παιδείας έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και είναι αντίθετοι τις οποίες περικοπές στην παιδεία, καθώς αυτές περιορίζουν την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Ταλιαδώρος έκανε ειδική αναφορά σε περικοπές που αφήνουν στην ανεργία εκπαιδευτικούς που εργάζονται τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια.

Αναφέροντας ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής ήταν θετική, πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως η κατανόηση που εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα σημαίνει ότι το Σεπτέμβρη δεν θα υπάρξουν άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι η αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ακόμα δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και “ευελπιστούμε ότι το Σεπτέμβρη κανένας από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται για πέντε και δέκα χρόνια δεν θα μείνει εκτός τάξεως”.

Κατά τη διαδήλωσή τους, οι εκπαιδευτικοί κρατούσαν πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως : «ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΙ;», «Παιδεία το μέλλον της κοινωνίας», «Όχι στη φτωχοποίηση της κοινωνίας», «Ο εργαζόμενος διώκεται, ο πλούτος προστατεύεται».

Φώναζαν επίσης τα συνθήματα: «Κάτω τα χέρια από την παιδεία. Πληρώνουν οι νέοι κι` ο πλούτος αναπνέει», «Κάτω τα χέρια από την παιδεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Το μνημόνιο σας είναι αδικία φορτώνεται την κρίση και πάλι στην παιδεία», «Βάλτε τους κλέφτες φυλακή, να παταχθεί η φοροδιαφυγή», «Και η Αστυνομία να έρθει στην πορεία», «Τέρμα πια στην κοροϊδία δώστε λεφτά για την παιδεία», «Όχι άλλοι νέοι στην ανεργία».

Επίσης οι διαδηλωτές φώναζαν ότι «Ο ναός της δημοκρατίας ανήκει στο λαό, κύριοι βουλευτές περάστε έξω», «Γιατί το μοναδικό νομοσχέδιο που δεν ψηφίστηκε ήταν αυτό για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας; Μήπως υπάρχουν βουλευτές μεγαλοκτηματίες;»

Τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία σήμερα ήταν δρακόντεια. Κατά την ώρα της διαδήλωσης ο δρόμος που περνά μπροστά από τη Βουλή έκλεισε με οδοφράγματα που στήθηκαν στα φανάρια πριν το κτίριο της Βουλής και μετά την πύλη του παλιού Γενικού Νοσοκομείου, ενώ μετά το οδόφραγμα ήταν παραταγμένες δύο σειρές αστυνομικών.

Διαβάστε Επίσης