Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήματα της προς την Pimco αναμένει εντός της ημέρας...

Απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήματα της προς την Pimco αναμένει εντός της ημέρας η Συντονιστική Επιτροπή

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2014

Διευκρινιστικά ερωτήματα προς την Pimco έχει αποστείλει η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία συνεχίζει την εξέταση της προκαταρτικής έκθεσης της αμερικανικής εταιρείας για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

H Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι αναμένονται εντός ημέρας οι διευκρινιστικές απαντήσεις της Pimco, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία για το απόγευμα των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επί της ουσίας, δεν αναμένεται εντός της ημέρας οποιαδήποτε εξέλιξη και “αν θα υπάρξει κάτι αυτό θα πρέπει να αναμένεται αργά το βράδυ”, σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Στυλιανού είπε ότι δεν είναι γνωστό ακόμη κατά πόσον θα ολοκληρωθεί σήμερα η όλη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η Επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης EFSF/ESM, μελετά σε βάθος την έκθεση από το πρωί του Σαββάτου, ιδιαίτερα τη μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιήσει η PIMCO για τον προκαταρκτικό υπολογισμό των κεφαλαιακών αναγκών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται από την PIMCO εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2013.

Διαβάστε Επίσης