Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑσύστολα ψεύδη, χαρακτηρίζει το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, δηλώσεις του Προέδρου της...

Ασύστολα ψεύδη, χαρακτηρίζει το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, δηλώσεις του Προέδρου της ΕΤΥΚ

-

Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2012

«Θέλοντας προφανώς να συγκαλύψει τη σχέση του με κάποιους από τους πραγματικούς υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση, αποπροσανατολίζει»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας χαρακτήρισε “ασύστολα ψεύδη” δηλώσεις του Προέδρου της ΕΤΥΚ Λοϊζου Χατζηκωστή ότι “ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής του συνέστησε, ουσιαστικά, να αποσύρει τα λεφτά του Ταμείου Προνοίας από την Τράπεζα”.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, “ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, συνεχίζοντας εργολαβικά τις επιθέσεις του κατά της ηγεσίας της Λαϊκής Τράπεζας, σε συνέντευξή του (2/12/12) ισχυρίστηκε, χωρίς αιδώ, ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής του συνέστησε, ουσιαστικά, να αποσύρει τα λεφτά του Ταμείου Προνοίας από την Τράπεζα”.

Το ΔΣ της Τράπεζας αναφέρει ότι δεν γνωρίζει “τα πραγματικά κίνητρα της επίθεσης του κ. Χατζηκωστή” και προσθέτει ότι “σίγουρα αυτά δεν είναι τα συμφέροντα του Τραπεζικού μας τομέα και της Λαϊκής, ούτε και των χιλιάδων τραπεζικών υπαλλήλων”.

“Θέλοντας προφανώς να συγκαλύψει τη σχέση του με κάποιους από τους πραγματικούς υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση, αποπροσανατολίζει, δημιουργώντας μια συγκρουσιακή εικόνα που μόνο ζημιά προκαλεί στον στρατηγικής σημασίας για τον τόπο τραπεζικό τομέα”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “αντί να τα βάλει με εκείνους που πήραν τις αποφάσεις, με τις γνωστές επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα και την οικονομία, ο κ. Χατζηκωστής επιλέγει την καθημερινή αντιπαράθεση με τη σημερινή ηγεσία της Λαϊκής, η οποία εδώ και κάποιους μήνες ανέλαβε το επίμοχθο έργο της αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας και της διασφάλισης του ηγετικού της ρόλου στην ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου μας”.

Το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας αναφέρει ότι δεν έχει πρόθεση να ακολουθήσει τον κ. Χατζηκωστή “σ’ αυτό τον κατήφορο, γιατί προτεραιότητά μας δεν είναι ούτε η προβολή, ούτε η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, αλλά μόνο η συμβολή στη συλλογική προσπάθεια για να οδηγήσουμε τη Λαϊκή Τράπεζα, τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία στην προοπτική της εξόδου από τη σημερινή κρίση και στην ανάπτυξη”.

“Παρά τα προβλήματα, παρά τις όποιες επιθέσεις, η Λαϊκή Τράπεζα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οικονομική ζωή, υπηρετώντας τα συμφέροντα των πελατών, των μετόχων, του προσωπικού και του συνόλου της κοινωνίας μας και καλούμε σε συστράτευση όλους τους εταίρους για το κοινό καλό της Τράπεζας και του τόπου”, καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΔΣ της Τράπεζας.

Διαβάστε Επίσης