Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις ρητορείες Λιλλήκα...

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις ρητορείες Λιλλήκα και τις μεταλλάξεις Αναστασιάδη

-

ρητορείες Λιλλήκα και τις μεταλλάξεις Αναστασιάδη

Nα εμπιστευθεί τον Σταύρο Μαλά, ένα νέο άνθρωπο που απευθύνεται με εντιμότητα και ειλικρίνεια στο λαό δίχως μεταμορφώσεις και δίχως ψευδοπατριωτισμούς

Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί ούτε από τις “ανέξοδες ρητορείες” του Γιώργου Λιλλήκα, ούτε από τις “επικίνδυνες μεταλλάξεις” του Νίκου Αναστασιάδη, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε ομιλία του σε σημερινή εκδήλωση των Λαϊκών Οργανώσεων Λαπήθου και Καραβά για απόδοση τιμών στους πρώην Βουλευτές Κερύνειας του ΑΚΕΛ Χρήστο Κουρτελλάρη, Δημήτρη Χριστόφια και Κλαύδιο Μαυροχάννα, o κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «ο κ. Αναστασιάδης αποφεύγει μονίμως να κατονομάσει ποιά ακριβώς λύση θέλει στο Κυπριακό, γιατί δεν θέλει να κακοφανίσει κανένα από αυτούς που προσδοκεί ότι θα τον στηρίξουν και απορρίπτουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», προσθέτοντας πως «για χάριν της επικράτησης στις Προεδρικές δεν διστάζει να ζημιώσει για ακόμα μια φορά την υπόθεση της Κύπρου» και πως «το ίδιο πράττει διακηρύττοντας ότι αν εκλεγεί την επόμενη μέρα θα αποσύρει από το τραπέζι των συνομιλιών τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως έτσι λειτούργησε ο ΔΗΣΥ διαχρονικά. Οπως είπε, στη δεκαετή διακυβέρνηση του ξεκίνησε με τον ενταφιασμό των Ιδεών Γκάλι για να καταλήξει τελικά στο να τάζει πυραύλους, να δοξολογεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα, να μιλά για ενεργά ηφαίστεια και την ίδια ώρα να οδηγεί το Κυπριακό σε κακοτόπια. «Για πρώτη φορά ο Ντενκτάς μίλησε για συνομοσπονδία δίχως να υπάρξει αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα που ήταν χολωμένη από τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή άρχιζε ο κατήφορος των διολισθήσεων που τελικά κατέληξε στο όλα στο τραπέζι με τις ευλογίες της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ο Γιώργος Λιλλήκας, «μέχρι πολύ πρόσφατα, όντας Υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» και «μετά πέρασε στο άλλο άκρο και συμφωνώντας με τον κ. Αναστασιάδη εισηγήθηκε τη χαλαρή ομοσπονδία».

«Σήμερα χάριν των προεκλογικών του σκοπιμοτήτων» συμπλήρωσε, «παριστάνει τον υπερπατριώτη που δηλώνει πως απορρίπτει τα πάντα και θέλει να ξεκινήσει από την αρχή. Μήπως αυτή τη γραμμή δεν διακήρυτταν όσοι μετά το 1960 ήθελαν να καταργήσουν τη νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία και να ξαναξεκινήσουν από την αρχή για να επιτύχουν την Ένωση; Και τι έγινε τελικά; Πραξικόπημα, εισβολή και κατοχή. Σήμερα με τέτοιες προσεγγίσεις θα προκύψουν νέοι καταστροφικοί κίνδυνοι για τη χώρα και το λαό μας», είπε.

Εξήγησε πως γι΄ αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους, «ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί ούτε από τις ανέξοδες ρητορείες του κ. Λιλλήκα, ούτε από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του κ. Αναστασιάδη» και «να εμπιστευθεί τον Σταύρο Μαλά, ένα νέο άνθρωπο που απευθύνεται με εντιμότητα και ειλικρίνεια στο λαό δίχως μεταμορφώσεις και δίχως ψευδοπατριωτισμούς, και έναν νέο άνθρωπο που επιμένει σε αρχές, κάτι που δυστυχώς δυσκολεύονται οι ανθυποψήφιοι του να πράξουν».

«Τα παραδείγματα είναι πολλά» ανεφέρε ο κ. Κυπριανού για να προσθέσει ότι ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε δημόσια ότι δεν συμπεριέλαβε τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία στη συμφωνία του με το ΔΗΚΟ για να αποσπάσει και τη στήριξη του ΕΥΡΩΚΟ, θυσιάζοντας με λίγα λόγια στο βωμό των προεκλογικών του σκοπιμοτήτων τη βασική αρχή λύσης του Κυπριακού αλλά και πως ο κ. Λιλλήκας, που άλλαξε πολιτικά στρατόπεδα από τη μια στιγμή στην άλλη, με βάση τις προβλέψεις δημοσκοπήσεων και τις πολιτικές του φιλοδοξίες, δεν μπορεί σήμερα να μιλά για αρχές.

«Άραγε τι είδους πολιτικοί ηγέτες είναι αυτοί; Που αντί να καθοδηγούν το λαό, καθοδηγούνται; Που θυσιάζουν τα πάντα στις προσωπικές τους φιλοδοξίες; Που αντί να λένε την αλήθεια καλλιεργούν αυταπάτες;» διερωτήθηκε.

Για την σημερινή εκδήλωση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι τιμώνται μέλη του ΑΚΕΛ που κουβαλούν μαζί τους μια ολόκληρη ιστορία από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που δόθηκαν για την αξιοπρέπεια του τόπου και του λαού μας, όπως ο Χρίστος Κουρτελλάρης, «ένας πρωτοπόρος κομμουνιστής που σύνδεσε όλη του τη ζωή με τον αγώνα υπέρ των δικαίων των εργαζομένων και των αγροτών του τόπου», ο Κλαύδιος Μαυροχάννας, πρώην Βουλευτής Κερύνειας και ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας που «έκανε πραγματικό βίωμα και στάση ζωής όλα τα ευγενή ιδεώδη της ακατανίκητης θεωρίας που καθοδηγεί το Κόμμα μας, δίνοντας τα όλα στο αγώνα, χωρίς υπολογισμούς, εγωιστικές και προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες» και ο οποίος «αφήνει πίσω του πολύτιμη κληρονομιά, όσο και αν προσπαθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι και τα ΜΜΕ να θολώσουν τα νερά γύρω από την πολιτική του».

Οπως πρόσθεσε, επί διακυβέρνησης Χριστόφια η μικρή Κύπρος ξεκίνησε έρευνες για ανεύρεση και εξόρυξη φυσικού αερίου, δίχως η Τουρκία να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να την εμποδίσει, η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα του λαού μας σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού, η Κύπρος απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγιναν τομές και μεταρρυθμίσεις σε αρκετά θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

«Μήπως δεν θα μπορούσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούνταν από την πρώτη στιγμή και να μην διαπραγματευτεί καθόλου το Μνημόνιο; Μήπως δεν θα μπορούσε να υποκύψει την ώρα που πολλοί στο εσωτερικό του έλεγαν ότι οι κόκκινες γραμμές που έθεσε είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις; Όλα αυτά τα γνωρίζει και τα αναγνωρίζει ένα μεγάλο κομμάτι του κυπριακού λαού. Το οποίο πιστώνει τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια στον αγώνα για τα συμφέροντα του τόπου και των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης