Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε πως δεν είχε καμία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρο Αγαθαγγέλου. Παράλληλα, είπε πως η στάση που τήρησαν χτες ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ λένε πολλά, και κάλεσε όλα τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να υπερψηφιστεί η μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και ερωτηθείς αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ μέσω του Προέδρου του ΠΙΣ για κατάθεση τροπολογιών, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως δεν θέλει να προβεί σε τέτοιου είδους σχόλια.
 
«Εδώ μιλάνε τα γεγονότα από μόνα τους και είναι αρκετά. Το ποια στάση τήρησε χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας η ΕΔΕΚ αλλά και το ΔΗΚΟ, νομίζω λένε πάρα πολλά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς αυτών των κομμάτων σήμερα, οι οποίες έχουν επιτρέψει να απευθύνω αυτή την έκκληση, να πάμε με ευρύτατη συναίνεσημ αν όχι με ομοφωνίαμ στην υπερψήφιση των νομοσχεδίων και των κανονισμών που αφορούν αυτή την τόσο σημαντική μεταρρύθμιση», είπε.
 
Ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το ΑΚΕΛ δεν έχει ψευδαισθήσεις πως η προσπάθεια ναρκοθέτησης του ΓεΣΥ θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων και όλοι όσοι θα αποπειραθούν να ναρκοθετήσουν το ΓεΣΥ, είτε ισχυρά κατεστημένα είτε τεράστια οικονομικά συμφέροντα «θα μας βρουν απέναντι τους».
 
Ερωτηθείς αν είχε καμία συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, είπε πως δεν είχε καμία συνάντηση. «Δεν είχα καμία συνάντηση μαζί του, όχι», είπε.
 
Στο μεταξύ, στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε την ερχόμενη εβδομάδα «να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με ευρύτατη συναίνεση αν όχι με ομοφωνία, στην υπερψήφιση αυτής της τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης για το ΓεΣΥ. Θα πρόκειται για ένα σημαντικότατο βήμα στην προσπάθεια να έχουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο υγείας», είπε.
 
Ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν θα είναι το τέλος του δρόμου, καθώς αυτό επιβεβαιώνουν οι μεθοδεύσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και οι οποίες κράτησαν μέχρι και αυτές τις μέρες. «Θα χρειαστεί τεράστια αποφασιστικότητα ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το ΓεΣΥ και να αντιμετωπιστούν οι απόπειρες οι οποίες θα συνεχιστούν για ναρκοθέτηση του», είπε.
 
Πρόσθεσε πως θα χρειαστεί μεγάλη αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη ίσως νάρκη που είναι η επιδεινούμενη κατάσταση στο δημόσιο τομέα υγείας. «Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με αμείωτη ένταση ώστε πρώτον να αποτρέψουμε τις όποιες απόπειρες ναρκοθέτησης του ΓεΣΥ και στο μέλλον, και την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε την πάλη και τον αγώνα μας ώστε να υπάρξει ένας πολύ συγκεκριμένος οδικός χάρτης με μέτρα και ενέργειες που θα στηρίζουν τον δημόσιο τομέα υγείας», είπε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top