Έκθεση του Ιάπωνα φωτογράφου Usami Masahiro η οποία θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα φωτογραφικής έρευνας που διενήργησε στην Κύπρο, διοργανώνεται μεταξύ 14 – 24 Δεκεμβρἰου 2017, στο Χάνι του Ιμπραήμ στην Πάφο και ακολούθως στη Λευκωσία στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης έχει προσκληθεί από το Σπίτι της Συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του τελευταίου με τη διοργάνωση του Πάφος Πολιτιστική πρωτεύουσα 2017.

Γεννημένος το 1972 στην Τσίμπα, στην Ιαπωνία, εξελίσσει τα τελευταία 20 χρόνια την προσωπική του δουλειά μέσα από μια σειρά φωτογραφικών αναπαραστάσεων με τίτλο “Manda-la “, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σπιτιού της Συνεργασίας.

«Η κάθε φωτογραφία του Usami, απαιτεί μια τεράστια προεργασία μέσα από την οποία  ο καλλιτέχνης αναλύει και σκηνοθετεί τον κόσμο ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα, τον οποίο τοποθετεί κεντρικά στην σύνθεση της φωτογραφίας του. Άνθρωποι, αντικείμενα, καταστάσεις πλαισιώνουν περιμετρικά τον κεντρικό χαρακτήρα και συνθέτουν ένα περίπλοκο κόσμο που συσχετίζεται ιδεολογικά με τους Βουδιστικούς πίνακες Mandala».

Για την έρευνα του στην Κύπρο, αναφέρεται, ο καλλιτέχνης έχει αρχίσει να παίρνει συνεντεύξεις από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σχετικά με τη συμβίωση στο νησί πριν και μετά το 1974, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην απεικόνιση της πολυπολιτισμικότητας των ανθρώπων και στην επιθυμία τους για μια ειρηνική συμβίωση παρόλες τις διαφορές τους.

Επιλέγει να επικεντρωθεί σε ιστορίες ανθρώπων που μιλούν για τη φιλία και σεβασμό μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πριν το 1974 και να εκφράσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον μέλλον της Κύπρου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top