ΓΓ του ΑΚΕΛ: Έκκληση για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Έκκληση στον κυπριακό λαό, ανεξάρτητα από τις τυχόν απογοητεύσεις που μπορεί να υπάρχουν, να συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωπαϊκές

εκλογές και να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι “θέλουμε να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας, θέλουμε να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στον κυπριακό λαό και θέλουμε να συμβάλουμε στο να οικοδομηθεί μια διαφορετική Ευρώπη”, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας του σε καφετερίες στη Λεωφόρο Σταυρού στο Στρόβολο, η οποία στόχο είχε το ΑΚΕΛ να περάσει τα μηνύματα του στον κόσμο, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “έχει τεράστια σημασία η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και όχι η αποχή”.

Ανέφερε ότι “αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει τεράστια σημασία για την ίδια την ΕΕ και την προοπτική της”, προσθέτοντας ότι “έχει σημασία τα μηνύματα τα οποία θα εκπέμψουμε από κάθε ξεχωριστή χώρα στους κυρίαρχους κύκλους, εκείνους δηλαδή που αποφασίζουν για το μέλλον της ΕΕ”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να πάει ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αποφασίζουν για μας δίχως εμάς”.

Το μήνυμα που θα πρέπει να αποσταλεί στους ισχυρούς της ΕΕ από το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι ότι “μας έχουν οδηγήσει σε πολύ άσχημη πορεία και χρειάζεται να αλλάξουν οι πολιτικές” και “από τις πολιτικές της στέρησης των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, να περάσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα προωθούν την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη”.

“Θέλουμε μιαν Ευρώπη η οποία θα προωθεί η ίδια την ειρήνη και την δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει σημασία και για την ίδια την Κύπρο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι από το πόσο θα είναι ισχυρό το ΑΚΕΛ θα εξαρτηθεί με πόση πειστικότητα και αποτελεσματικότητα θα προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, θα εξαρτηθεί πόσο θα αντισταθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες έρχονται από την ΕΕ και προωθούνται από την Κυβέρνηση”.

“Η Κυβέρνηση με άλλοθι το μνημόνιο προωθεί και δικές της διαχρονικές θέσεις, τις οποίες δεν μπορούσε διαφορετικά να εφαρμόσει σε βάρος του κυπριακού λαού”, πρόσθεσε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top