Άντρος Κυπριανού: O λαός με την ψήφο του να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυρία Μέρκελ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού προσήλθε σήμερα στο

εκλογικό κέντρο Ε, στο Λύκειο Στροβόλου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού με δηλώσεις του κάλεσε τον Κυπριακό λαό με την ψήφο του σήμερα να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στην κυρία Μέρκελ:

«Σήμερα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον κυπριακό λαό. Εύχομαι η σημερινή μέρα να κυλήσει ομαλά όπως ομαλά κύλησε ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία και εύχομαι ο κυπριακός λαός να συμμετάσχει μαζικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έτσι ώστε με τη δική του ψήφο να πει τον δικό του λόγο και τη δική του άποψη για το πώς θα πρέπει να εξελιχθούν τα πολιτικά ζητήματα. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ποιες πολιτικές αποφάσεις θα ενισχυθούν και ποια πορεία θα ακολουθήσει μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποια δεδομένα θα διαμορφωθούν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες προώθησης και επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, με τρόπο που θα επανενώνεται το νησί μας εφόσον απελευθερωθεί. Και βέβαια, ιδιαίτερη σημασία θα έχει αυτή η εκλογική αναμέτρηση και για το ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία.

Η έκκλησή μου, λοιπόν, προς τον κυπριακό λαό είναι να συμμετάσχει μαζικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κα Μέρκελ και τους συνεργάτες της. Να εκφράσει την ισχυρή του βούληση και θέληση να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της επίτευξης λειτουργικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό και ταυτόχρονα να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα πρέπει με τις οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθήσουμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο, για τα παιδιά μας.

Η έκκλησή μου, λοιπόν, είναι μαζική συμμετοχή, άσκηση του δημοκρατικού μας δικαιώματος και να κοιτάζουμε πάντα μπροστά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πόσο δύσκολο είναι για τον επικεφαλής ενός κόμματος να επιλέξει μόλις δύο από τους εκλεκτούς του κόμματος για να διεκδικήσουν μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κυπριανού είπε:

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αλλά εφόσον υπάρχουν οι νομοθεσίες είμαστε υποχρεωμένοι να τις τηρούμε και έτσι, ο καθένας από εμάς, πρέπει να κάνει τη δική του επιλογή».

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top