Μόλις στο 5% η προσέλευση ψηφοφόρων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

--> ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009, Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου γύρω στο 5% ανήλθε στις δέκα το πρωί η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες για εκλογή των έξι ευρωβουλευτών της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Εφορος Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου, αναπληρωτής έπαρχος Ανδρέας Κτωρίδης στην επαρχία ψήφισε μέχρι τις 10 το πρωί το 5% των ψηφοφόρων σε σύγκριση με 12% που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2009.

Μέχρι τις δέκα το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και 22 Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές.

Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός Κοινοτικών, 164 από τους συνολικά 574, ψηφίζει στο Κέντρο Α, στο Α Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου.

Ο κ. Κτωρίδης ανέφερε ακόμα ότι φέτος ο εκλογικός κατάλογος είναι αυξημένος κατά 2,305 άτομα σε σύγκριση με το 2009.

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας στο 7% ανήλθε μέχρι τις έντεκα το πρωί το ποσοστό ψηφοφόρων που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές για ανάδειξη των έξι ευρωβουλευτών της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O Έφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας, αναπληρωτής Επαρχος Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανέφερε ότι μέχρι τις δέκα το πρωί ψήφισε το 7% των εκλογέων σε σύγκριση με το 14% που ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2009.

Πρόσθεσε ότι το εκλογικό σώμα έχει αυξηθεί κατά έξι χιλιάδες σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009, όταν ο αριθμός των εκλογέων ήταν 86. 764.

Οι ψηφοφόροι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας ανέρχονται φέτος στις 92.574 εκ των οποίων οι 1.463 είναι Κοινοτικοί. Στο Δήμο Αθηένου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο με το μεγαλύτερο αριθμό Κοινοτικών που ζουν στην Κύπρο, δηλαδή 104 άτομα.

Μέχρι τις έντεκα το πρωί μόνο τρεις Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 4 ειδικές κάλπες που έχουν στηθεί στο Περιφερειακό Λύκειο του Δήμου Λειβαδιών.

Επίσης μέχρι τις έντεκα το πρωί κανένας από τους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στην Πύλα και στην Ορόκλινη, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι στην ενορία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λάρνακα με 747 ψηφοφόρους και στο Αλεθρικό με 743. Το μικρότερο εκλογικό κέντρο σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας είναι στη Μελίνη με 84 ψηφοφόρους, στη Βαβατσινιά με 93 ψηφοφόρους, Αβδελλερό και Κάτω Δρυ από 133 ψηφοφόρους.

Ορισμένα εκλογικά κέντρα έχουν συγχωνευθεί λόγω του μικρού αριθμού εκλογέων, δηλαδή οι Αγγλισίδες με τη Μεννόγια, η Βάβλα με τη Λάγια και ο Κόρνος με το Δελίκηπο.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις έξι το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12.00 – 13.00 το μεσημέρι.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top