Λήφθηκαν όλα τα μέτρα για τους Τ/κ εκλογείς, δηλώνει ο Βοηθός Έφορος Εκλογής

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου οι Τουρκοκύπριοι

ψηφοφόροι που διαμένουν στα κατεχόμενα να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, σύμφωνα με το Βοηθό Έφορο Εκλογής Ανδρέα Χατζηπάκο.

Σε δηλώσεις στο ειδικό εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στα κατεχόμενα, ο κ. Χατζηπάκος ανέφερε ότι η ροή Τουρκοκύπριων ψηφοφόρων είχε αρχίσει να αυξάνεται γύρω στις 9 το πρωί.

“Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν”, είπε, προσθέτοντας πως σε όλα τα οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί χάρτες που βοηθούν τους ψηφοφόρους να μάθουν πού μπορούν να ψηφίσουν, έχουν τοποθετηθεί όλες οι σημάνσεις έξω από τα ειδικά εκλογικά κέντρα και παράλληλα σε όλα τα ειδικά εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην επαρχία Λευκωσίας και είναι 37 στο σύνολο, υπάρχουν Τουρκολόγοι που εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους.

Σε σχέση με παράπονα και διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν από Τουρκοκύπριους οι οποίοι δεν βρήκαν τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χατζηπάκος παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το ποιοι δικαιούνται να ψηφίσουν, δηλαδή εκείνοι, οι οποίοι κατά την αίτησή τους για έκδοση ταυτότητας είχαν δηλώσει σαν μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους περιοχή, η οποία δεν ελέγχεται από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και έχουν εκλογικό βιβλιάριο ψηφίζουν κανονικά στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα και όχι στα εκλογικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους Τουρκοκύπριους, που δεν έχουν εκλογικό βιβλιάριο.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top