Επανήρχισε κανονικά στη 13:00 η εκλογική διαδικασία

Έχει επαναρχίσει κανονικά στη 13:00 η εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη των έξι μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναλογούν

στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νικολαΐδης, η ψηφοφορία διεξαγόταν ομαλά μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχε ψηφίσει το 18% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στην Κύπρο λειτουργούν 1.087 εκλογικά κέντρα, από τα οποία τα 50 είναι τα ειδικά εκλογικά κέντρα, στα οποία μπορούν να ψηφίσουν οι Τ/Κ των κατεχόμενων περιοχών.

Μέχρι τις12:00 στα ειδικά εκλογικά κέντρα το ποσοστό προσέλευσης ανήλθε 1,35%. Από τους 59.328 Τουρκοκύπριους εκλογείς ψήφισαν μέχρι στιγμής μόνο 805.

Σημειώνεται ότι κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2009, το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων μέχρι τις 12:00 ανερχόταν στο 26,4%.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 18:00, ωστόσο, εάν υπάρχουν ψηφοφόροι έξω από τα εκλογικά κέντρα, υπάρχει δυνατότητα παράτασης.

Όπως πρόσθεσε γύρω στις 20:30 θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα των ποσοστών των συνδυασμών, ενώ γύρω στις δυο ώρες αργότερα θα είναι έτοιμα και τα αποτελέσματα για το ποιοι θα είναι οι έξι νέοι ευρωβουλευτές της Κύπρου.

Η ανακήρυξη των νέων ευρωβουλευτών θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο τα μεσάνυχτα.

Επανέλαβε τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει.

"Εύχομαι και ελπίζω οι συμπολίτες μας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές, οι οποίες ανεύθυνα τους καλούν σε αποχή", κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top