Άρχισε η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων

Άρχισε, από τις 06:00 η ώρα το απόγευμα η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων στην Κύπρο για την ανάδειξη

των νέων Ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η επίσημη ανακοίνωση των οποίων θα γίνει από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, τα μεσάνυχτα, στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” της Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι “οι κάλπες έχουν κλείσει και η ψηφοφορία έληξε σε όλα τα εκλογικά κέντρα, τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό και αρχίζει το δεύτερο μέρος της διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών, εκείνο της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων και των σταυρών προτίμησης”.

“Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, με εξαίρεση την ειδική κάλπη των φυλακισμένων ως επίσης η κάλπη της κοινότητας Μηλικουρίου και των ειδικών εκλογικών κέντρων των Τ/Κ στον Κάτω Πύργο και τη Σχολή Κωφών, όπου ψήφισαν λιγότεροι από 20 εκλογείς”, είπε ο κ. Νικοαλαΐδης.

“Σε λίγο αναμένεται να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία όμως, ως γνωστό, μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε μόνο όταν κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα κράτη - μέλη, δηλαδή τα μεσάνυχτα”, πρόσθεσε.

“Θέλω να καταστήσω σαφές”, δήλωσε ο Γενικός Έφορος, “ότι, σύμφωνα με την Πράξη περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, “τα κράτη - μέλη δεν μπορούν να ανακοινώνουν επισήμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους, παρά μόνον μετά τη λήξη της ψηφοφορίας σε όλα τα κράτη - μέλη”.

“Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για την Ιταλία”, είπε ο κ. Νικολαΐδης, “όπου η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 11:00 το βράδυ (τοπική ώρα, δηλαδή 12:00 τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου”.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top