Νεοκλής Συλικιώτης: Δράση για αλλαγή στην ΕΕ και επανένωση της Κύπρου

Ο νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης σε δήλωση του προσερχόμενος στο “Φιλοξενία” για την ανακήρυξη

του είπε ότι θα μοιράζει την πολιτική του δράση μεταξύ Βρυξελλών - Στρασβούργου και Κύπρου, για αλλαγή πορείας των πολιτικών της ΕΕ, για αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για επανένωση της Κύπρου.

Δήλωσε ότι μπροστά μας έχουμε πολλά καθήκοντα, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ κράτησε τις δυνάμεις του, ενώ ανέφερε ότι “χαιρόμαστε επειδή η Αριστερά έχει μια πιο ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή”.

Ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νοεφιλελεύθερες πολιτικές και να συνεχίσουμε την πολιτική για μια νέα πορεία στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε την αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Κύπρο.

Ο κ. Συλικιώτης συνεχίζοντας είπε ότι το ΑΚΕΛ πήρε τα μηνύματα από αυτή την εκλογική διαδικασία, “συνεχίζουμε τις αλλαγές που ξεκινήσαμε και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε δυνατές μάχες και για την υπεράσπιση της Κύπρου και για τους υπόλοιπους απλούς πολίτες της Ευρώπης”.

Έχουμε, είπε, τις εμπειρίες και θα εργαστούμε μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα ζητήματα των ευρωπαϊκών πολιτικών και με τους άλλους Κύπριους Ευρωβουλευτές για τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο.

“Στόχος είναι από αυτό το μετερίζι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε η Ευρώπη να στηρίξει στις συνομιλίες για να καταλήξουμε στην πολυπόθητη επανένωση του τόπου μας”, κατέληξε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top