Πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη στον τόπο μας, παραμένει το ΑΚΕΛ και μετά τις Ευρωεκλογές

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,

ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ως “ικανοποιητικό” το αποτέλεσμα των χθεσινών Ευρωεκλογών “με την επιφύλαξη μιας ολοκληρωμένης εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες του κόμματος” δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

“Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στις οποίες δόθηκε αυτή η εκλογική μάχη”, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Ανέφερε ότι “σταθερή επιδίωξη μας θα είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς και να καταστήσουμε το ΑΚΕΛ όσο το δυνατό πιο ισχυρό και ικανό για να υπηρετεί αποτελεσματικά την Κύπρο, τον λαό μας, τους εργαζομένους, τη νεολαία, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους μικρομεσαίους και τη κοινωνία ευρύτερα”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι “σε αυτό το πλαίσιο, θα προχωρήσουμε αποφασιστικά, με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο, για να διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλάνο μέσα από το οποίο θα εμβαθύνουμε και θα διευρύνουμε την διαδικασία αλλαγών, που ήδη έμπρακτα ξεκινήσαμε να υλοποιούμε”.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε “να ενισχύσουμε την πάλη μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, για την προστασία του λαού μας από τις τραγικές συνέπειες της τραπεζικής κρίσης και για τη συντομότερο δυνατό ανάκαμψη και ανόρθωση της οικονομίας, που ακόμη πλήττεται βάναυσα από τις αντιλαϊκές πολίτικες του μνημονιακού μονόδρομου, που Τρόικα και κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη εφαρμόζουν”.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη “τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος γιατί μέσα από τη σκληρή δουλειά τους, το ΑΚΕΛ, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να επανεκλέξει δύο Ευρωβουλευτές και να εξασφαλίσει ποσοστό που το διατηρεί ως πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη στο τόπο μας”.

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης “συγχαρητήρια οφείλουμε επίσης στους έξι υποψήφιους Ευρωβουλευτές του Κόμματος, οι οποίοι μέσα από τη συνολική παρουσία τους, είχαν τη δική τους σημαντική συμβολή στο αποτέλεσμα”.

Πρόσθεσε ότι “κυρίως όμως θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κόσμο της Αριστεράς και σ’ όλους όσοι στήριξαν το ΑΚΕΛ, παρά το αρνητικό κλίμα που καλλιεργήθηκε σε βάρος του κόμματος για μια μεγάλη περίοδο πριν τις Ευρωεκλογές”.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “την ίδια στιγμή μέσα από την επαφή μας όλη την προηγούμενη περίοδο με τις χιλιάδες του κόσμου της Αριστεράς και όχι μόνο, έχουμε γίνει δέκτες πολλών και διαφορετικών μηνυμάτων, τα οποία ως ΑΚΕΛ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας”.

Για το αποτέλεσμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “στην συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ η Αριστερά αύξησε ή διατήρησε τη δύναμη της και η αντανάκλαση αυτού του γεγονότος είναι η μεγέθυνση της παρουσίας της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, σε έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο”.

Πρόσθεσε ότι “πρόκειται για ένα θετικό και ενθαρρυντικό στοιχείο στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας για προστασία των εργαζομένων και ο Κυπριακός λαός έχει λόγο να αισιοδοξεί ότι μέσα από την Ομάδα της Αριστεράς, θα συνεχίσει να έχει ένα άξιο συμπαραστάτη στο Ευρωκοινοβούλιο”.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπέστη μείωση των ποσοστών και εδρών του αλλά διατηρεί το ρόλο του ως η κατεξοχήν δύναμη της συντηρητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην ΕΕ”.

Ανέφερε ότι “οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν μειωμένη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά διατηρούν το συστημικό τους ρόλο ενώ είναι εμφανές ότι έχει ξεκινήσει μια συνδιαλλαγή από τις 2- 3 μεγάλες πολιτικές Ευρωπαϊκές ομάδες για την νομή της εξουσίας στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών”.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “την ίδια στιγμή, δεν φαίνεται να αλλάζει η αντιλαϊκή πολιτική των κυρίαρχων κύκλων, πολιτική η οποία θα συνεχίσει να βρίσκει την Αριστερά απέναντι της”.

Πρόσθεσε ότι “η καταγραφή υψηλών ποσοστών σε ορισμένες χώρες, ακροδεξιών και φασιστικών καταστάσεων, είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που έχει τα αίτια της όχι μόνο στην συγκυρία αλλά και στο σύστημα καθώς και στην ίδια την πολιτική της ΕΕ”.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “η πολιτική των δύο άκρων, της εξίσωσης της ακροδεξιάς με την Αριστερά και τους Κομμουνιστές, δίνει άλλοθι στον φασισμό που αποκτά πολιτική εκπροσώπηση”

Για την αποχή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι “ήταν εμφανής με ποσοστά της τάξης του 57%”.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι “πέραν από τις εθνικές και κομματικές πολιτικές σε κάθε χώρα, ο κύριος λόγος της αποχής είναι ότι το σύστημα, η απαξίωση της φωνής των λαών, εξωθεί μεγάλο μέρος του στην αποχή και στη μη συμμετοχή”, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

“Χρειάζεται αυτή η τάση να αναστραφεί τόσο σε επίπεδο δημοκρατικής συμμετοχής όσο και στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων”, είπε καταλήγοντας ο κ. Λουκαϊδης.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top