Print this page
Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015

Δυσαρέσκεια και ανησυχία για πιθανή μετακίνηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή της η οποία κοινοποιείται και προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, αλλά και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιο Τάσου, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αναδιάρθρωση τόσο της Δημόσιας Υπηρεσίας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνει όμως πως σε καμία περίπτωση μια τέτοια προσπάθεια δεν πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε υφιστάμενα τμήματα, τα οποία λειτουργούν εποικοδομητικά και ωφέλιμα και εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συσταθεί.

Υποδεικνύει ότι το Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών με την άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, τις Σχολικές Εφορείες, τις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων, και τις σχολικές μονάδες αποδεδειγμένα επιλύει προβλήματα άμεσα, ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών. «Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι άμεση, δίνοντας τις περισσότερες φορές πρακτικές και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις. Παράλληλα, με το σωστό προγραμματισμό που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουμε ότι, παρά και την οικονομική κρίση, προχωρούν βελτιωτικά έργα και καλύπτονται άμεσα ανάγκες», προσθέτει.

«Θα ήταν παράληψή μας, να μην αναφέρουμε ότι τόσο Λειτουργοί του Τμήματος όσο και ο Αναπλ. Προϊστάμενος έχουν ανταποκριθεί άμεσα αρκετές φορές σε μη εργάσιμο χρόνο με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ασφάλεια των παιδιών μας», συμπληρώνει.

Υποδεικνύει ακόμη ότι πιθανή μετακίνηση του συγκεκριμένου Τμήματος θα προκαλεί καθυστέρηση στην επίλυση προβλημάτων λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθούνται για διευθέτηση των θεμάτων και προβλημάτων που θα προκύπτουν, διότι θα εμπλέκονται δύο Υπουργεία.

«Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε το εν λόγω θέμα. Θεωρούμε ότι τόσο το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ σημαντική και συμβάλει θετικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και διασφαλίζει τη φοίτηση των παιδιών μας μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό χώρο,» καταλήγει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο η Συνομοσπονδία.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Προχωρά σε περιφράξεις σχολείων και ελεγχόμενη είσοδο του Υπουργείο Παιδείας
  Προχωρά σε περιφράξεις σχολείων και ελεγχόμενη είσοδο του Υπουργείο Παιδείας Το Υπ. Παιδείας προχωρεί σε περιφράξεις σχολείων και ελεγχόμενη είσοδο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Γρ. Ασφάλειας ΥπουργείουΣαν Υπουργείο Παιδείας «προχωρούμε άμεσα στις περιφράξεις ή σε περίφραξη όλων των σχολείων, ελεγχόμενη είσοδο με θυροτηλέφωνο και φύλακες από τις 7 μέχρι τις 8 για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία», είπε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ασφαλείας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ηλίας Μαρκάτζιης.
 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…