Κομισιόν και ΚΜ αδράνησαν λόγω πιέσεων από αυτοκινητοβιομηχανία - του Νεοκλή ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ

"Εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο διέρρευσε στον τύπο, αποκαλύπτει πως λόγω των πιέσεων

που ασκήθηκαν το 2012 από την αυτοκινητοβιομηχανία στην Κομισιόν και τα κράτη μέλη, υπήρξε καθυστέρηση στην δράση για μείωση των εκπομπών από τα αυτοκίνητα. Επίσης, ενώ από το 2010 ήταν γνωστό πως οι τιμές των εκπομπών διοξειδίου του αζώτου σε ορισμένους κινητήρες Diesel είναι πολύ υψηλότερες σε πραγματικές συνθήκες δρόμου σε σχέση με τις τιμές που καταγράφονται στα εργαστήρια, η Κομισιόν δεν ζήτησε να γίνονται έλεγχοι μόνο σε πραγματικές συνθήκες. Και παρόλο που η μελέτη του ερευνητικού Κέντρου της Κομισιόν το 2013 επιβεβαίωσε πως υπήρχε η δυνατότητα αλλοίωσης των μετρήσεων, η Κομισιόν αδράνησε και δεν έλαβε μέτρα". Αυτά τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, στην ακρόαση που διοργάνωσε η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην ακρόαση συμμετείχε ως κύριος ομιλητής ο κ. A Tajani, ο οποίος υπήρξε Επίτροπος αρμόδιος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα από το 2010 έως το 2014.

Μιλώντας ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης ζήτησε από τον κ. Tajani να ενημερώσει ποια έρευνα είχε γίνει από την Κομισιόν ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν χρησιμοποιούνταν συστήματα αλλοίωσης. Επίσης του ζήτησε να εξηγήσει γιατί δεν η Κομισιόν δεν ζήτησε από τα κράτη να διενεργήσουν περαιτέρω ελέγχους στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο κος Συλικιώτης υπενθύμισε επίσης πως στις προηγούμενες ακροάσεις που οργανώθηκαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν υποστήριξαν επανειλημμένα πως, παρόλο που η Κομισιόν γνώριζε πως υπήρχε ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί αλλοίωσης των μετρήσεων των εκπομπών, δεν το ερεύνησαν περαιτέρω, καθώς δεν γνώριζαν για συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης. Ζήτησε λοιπόν από τον κ. Tajani να εξηγήσει πώς η Κομισιόν θα γνώριζε συγκεκριμένες περιπτώσεις εάν δεν διεξήγαγε την απαραίτητη έρευνα.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης ζήτησε από τον κ. Tajani να απαντήσει ποια προβλήματα είχε εντοπίσει το 2012 και τον οδήγησαν να αποστείλει επιστολή στα κράτη μέλη ενημερώνοντάς για την ανάγκη να ενισχυθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού συστήματος εποπτείας της αγοράς.

Ο κος Tajani απέφυγε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα του κου Συλικιώτη. Ωστόσο υποστήριξε έντονα πως έγινε εκ μέρους της Κομισιόν ό,τι έπρεπε να γίνει. Συγκεκριμένα ανέφερε πως κατατέθηκε πρόταση για μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την εποπτεία της αγοράς και ζητήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο να κάνει έρευνα για τις μετρήσεις εκπομπών ώστε να βρει το καλύτερο εργαλείο για μείωση των εκπομπών. Όσον αφορά δε τις μετρήσεις των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, υποστήριξε πως υπήρξαν τότε διάφορες εκτιμήσεις σχετικά με τις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν κατά την διεξαγωγή των ελέγχων σε πραγματικές συνθήκες.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top