2015

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές γλυπτών για τις εργασίες του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2015.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει έργα τους πέρα των δεκαπέντε καλλιτεχνών. Πρόκειται για τους γλύπτες Ahmed Abdel-Tawab και Omar Toussoun από την Αίγυπτο, Αντώνη Μυρωδία, Κωνσταντίνο Δούση και Αφροδίτη Σαρταμπάκου, από την Ελλάδα, Genti Tararnxhiu από Ιταλία – Αλβανία, Vladan Martinovic από τη Σερβία, Jakob Neulinger από την Αυστρία, Stefano Sabetta από την Ιταλία, Hani Khatib και Eyal Assulin από το Ισραήλ, Vasilisa Chugunova από τη Ρωσία, Gadadhar Ojha από την Ινδία και Levchenko Mykhailo από την Ουκρανία».

Προστίθεται ότι «αυτές τις μέρες βρίσκονται στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής και φιλοτεχνούν δημιουργίες τους άλλοι τέσσερις καλλιτέχνες, οι Tomas Eller και Jurgen Juen από την Αυστρία, Andrey Makeev από τη Ρωσία και Jorg Van Daele από το Βέλγιο. Επίσης οι καλλιτέχνες Stefano Sabetta, Vasilisa Chugunova, Gadadhar Ojha και Levchenko Mykhailo έχουν παραμείνει στο χώρο για να φιλοτεχνήσουν και δεύτερο έργο".

Μέχρι τις 10 Μαϊου, που είναι η επίσημη λήξη του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής, «αναμένονται άλλοι 34 καλλιτέχνες από Ιταλία, Κούβα, Γαλλία, Τυνησία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γεωργία, Κολομβία, Αργεντινή, Συρία, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Αυστραλία, Σερβία και Κύπρο».

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top