Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και η συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία για το όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το κυπριακό ζήτημα και τη μετανάστευση.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο ΓΓ ΟΗΕ έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό για την ιστορική συμφωνία με την ΠΓΔΜ στην οποία εξάλλου αναφέρθηκε και στην ομιλία του ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου που είναι κρισίμως μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.

Συνεργάτης του Πρωθυπουργού ανέφερε σε σχέση με το Κυπριακό ότι ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τις πάγιες ελληνικές θέσεις και ο κ. Γκουτέρες του είπε πως η απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ δραστηριοποιείται για το θέμα.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top