Αναβαθμίζει τις απειλές του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ο Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και όπλα!. Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απειλητικός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτηση και την κατάσταση στο Αιγαίο και την Κύπρο και στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και εδώ οι Τούρκοι κάνουν μια ιδιαίτερα επιθετική αναφορά.
«Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με τον Ερντογάν να απειλεί εμμέσως με χρήση πολεμικών μέσων αν αμφισβητηθούν τα δικαιώματα που ο ίδιος πιστεύει ότι έχει.
Ο Ερντογάν φαίνεται ότι επιλέγει για ακόμη μια φορά επιθετική ρητορική έναντι Ελλάδας και Κύπρου, λίγες μόνο ημέρες μετά την αναφορά του στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και την έμμεση απειλή πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απέχουν χρονικά μόλις πέντε λεπτά από τη Μεγαλόνησο. Έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η Άγκυρα ετοιμάζει την κάθοδο του γεωτρύπανου «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ για γεωτρήσεις, την ίδια στιγμή που και οι Γάλλοι ετοιμάζουν βάση πολεμικών πλοίων στην Κύπρο και οι ξένες εταιρείες εξόρυξης προετοιμάζονται για γεωτρήσεις.

Και δεν είναι τυχαία η απειλή του Σουλτάνου την ώρα που ενισχύονται οι πιέσεις στην τουρκική οικονομία ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκατασταθούν.

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top