Εισηγήσεις επαναφέρει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις με στόχο να προστατευθεί η κατοικία ως ανθρώπινο δικαίωμα και να μην βρεθεί κόσμος στους δρόμους ανυπεράσπιστος. Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να  προβληματιστούν ``για την περαιτέρω φτωχοποίηση κόσμου που ακολουθεί αναπόφευκτα από τη σκλήρυνση της στάσης των τραπεζών``.

Το Κίνημα αναφέρει ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η σύσταση Φορέα μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και να προσφέρεται προστασία με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια στις ευάλωτες ομάδες και στον κόσμο που δεν έχει εισοδήματα, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο Εστία ``δεν προβλέπει  καμία προστασία αλλά ούτε και έχει ακόμα αποφασιστεί από την κυβέρνηση``.

Εισηγείται την κατάρτιση δεσμευτικού Κώδικα για όλες τις τράπεζες ώστε να γίνονται δίκαιες και γρήγορες αναδιαρθρώσεις, τη θεσμοθέτηση δικαιώματος παραμερισμού απόφασης σε σχέση με υπερχρεώσεις ή παράνομους τόκους ή επιβαρύνσεις, την προστασία της διάθεσης του πλειστηριάσματος στον ενυπόθηκο οφειλέτη και την οικογένεια του και την επαναφορά του δικαιώματος έφεσης κατά του πλειστηριασμού σε περίπτωση έγερσης αγωγής από τον οφειλέτη κατά του χρέους.
 
Το Κίνημα εισηγείται ακόμη τη σύσταση Ταμείου Ανακούφισης των άστεγων από τις κατοικίες τους που θα παίρνουν οι τράπεζες, είτε με απευθείας εκποίηση είτε με οικειοθελή παράδοση της κατοικίας.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top