Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρωτοβουλία ΑΚΕΛ για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων

Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων

-

Το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει προσχέδιο απόφασης που θα θέσει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη βδομάδα, για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων. Το κείμενο αναμένεται να σταλεί εντός της ημέρας στα πολιτικά κόμματα και αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι «προσπάθειά μας είναι η Βουλή να πάρει πολιτική απόφαση ότι πρέπει να τερματιστεί η διαδικασία αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη και η Κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα με στόχο να μην προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, αυτή είναι η ξεκάθαρη προσπάθεια την οποία θα αναλάβουμε μέσω από αυτή μας την πρωτοβουλία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενα θέματα ασφάλειας που εγείρονται μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αρμόδιοι για να απαντήσουν για αυτά τα ζητήματα είναι αυτοί που τα χειρίζονται.

«Με βάση την ενημέρωση που έχω και εγώ τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, εμείς τα λέμε εδώ και αρκετούς μήνες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ‘ευήκοον ους’ για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιοι έχουν προαποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις και δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν δεν τους ενδιαφέρει να συζητήσουν, δεν τους ενδιαφέρει να μελετήσουν εναλλακτικές επιλογές παρά μόνο πώς θα επιβάλουν την πολιτική τους θέση, αυτό συμβαίνει στο συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά της Κυβέρνησης, του ΔΗΣΥ αλλά και άλλων», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Έστειλε επίσης για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει στις ιδιωτικοποιήσεις και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους.

«Εμείς λοιπόν δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε ιδεολογικές θέσεις του ΔΗΣΥ γιατί έτσι θέλουν και πρέπει να το κατανοήσουν αυτό το πράγμα, θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι τέλους και όταν λέω μέχρι τέλους δεν αναφέρομαι μόνο στην ψήφιση από την Βουλή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αλλά μέχρι την ημέρα που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τις ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη τις τελευταίες μέρες για τη διαδικασία των συνομιλιών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «θα ήταν αυταπάτη να ανέμενε κάποιος από τον κ. Έρογλου διαφορετική συμπεριφορά». Τόνισε ακόμη ότι επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή ενότητα και συλλογικότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

«Αυτά πρέπει να τα αναμένουμε και να έχουμε την ψυχραιμία να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό πιο αποφασιστικά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκείνο που κρίνεται είναι οι συζητήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επανέλαβε δε ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να τηρείται ενήμερη.

«Θα επαναλάβω την έκκλησή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να τηρεί ενήμερα τα πολιτικά κόμματα για να λειτουργήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα, είναι η συλλογικότητα που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κατά την δική μας άποψη και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο», ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι έχει τεράστια σημασία να τηρούνται ενήμερα τα πολιτικά κόμματα μέσω της επίσημης οδού και να συμμετέχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης των θέσεων που η δική μας πλευρά θα καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Και επαναλαμβάνω πρέπει όλοι να οπλιστούμε με ψυχραιμία, υπομονή πολλή, γιατί θα επιχειρούνται με διάφορους τρόπους να καλλιεργούνται άλλες αντιλήψεις αυτό το διάστημα κυρίως από την πλευρά του κ. Έρογλου αλλά και από άλλους αξιωματούχους της Τουρκίας και να τις αντιμετωπίζουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και με πρωτοβουλίες προς την διεθνή κοινότητα», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι λένε διάφοροι στη διεθνή κοινότητα ότι ενδιαφέρονται να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία στο Κυπριακό, καλώντας τους να το αποδείξουν στην πράξη υποβάλλοντας στον κ. Έρογλου και Τούρκους αξιωματούχους ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.

Διαβάστε Επίσης