Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών τα περί οικονομικού θαύματος, λέει η ΕΔΕΚ

Υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών τα περί οικονομικού θαύματος, λέει η ΕΔΕΚ

-

20 Φεβρουάριος 2014

Αποτελεί τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών να προβάλλεται ο ισχυρισμός περί οικονομικού θαύματος τη στιγμή που η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται, η ανεργία εκτοξεύεται, η κοινωνική δυστυχία εξαπλώνεται και τα κοινωνικά παντοπωλεία αυξάνονται και πληθύνονται, δήλωσε ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Σε δηλώσεις στα γραφεία της ΕΔΕΚ και σχολιάζοντας την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίτευξη οικονομικού θαύματος, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι “είναι περίεργη η αντίληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θαύματα”.

“Δεν εξηγείται διαφορετικά η χθεσινή του δήλωση για επίτευξη οικονομικού θαύματος λόγω των ευσήμων της Τρόικας, η στυγνή και αμείλικτη πραγματικότητα είναι ότι ο Κυπριακός λαός βιώνει τη χειρότερη οικονομική τραγωδία μετά την καταστροφή του 1974, κανένας εξωραϊσμός και καμιά ωραιοποίηση της σημερινής τραγικής οικονομικής κατάστασης δεν είναι δυνατό να συσκοτίσει αυτή την πραγματικότητα”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις τοποθετήσεις του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν είναι προς συζήτηση, ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ είπε ότι αποτελεί “νέα διάψευση για το κλίμα ευφορίας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί”.

“Αν αυτή είναι η θέση της τουρκικής πλευράς και αν αυτή θα είναι η θέση στις συνομιλίες (ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν είναι προς συζήτηση) προκύπτει το μέγα ερώτημα, έχουμε αποδεχθεί τη διαγραφή του θέματος των εποίκων από τις συνομιλίες; Αν ΟΧΙ γιατί δεν υπάρχει διάψευση και απόρριψη της δήλωσης Έρογλου από την κυβέρνηση;”, διερωτήθηκε καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης.

Διαβάστε Επίσης