Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΑίσχος και ντροπή! Οι χιλιάδες φίλαθλοι στερούνται τη χαρά της κερκίδας λόγω...

Αίσχος και ντροπή! Οι χιλιάδες φίλαθλοι στερούνται τη χαρά της κερκίδας λόγω της ανικανότητας της Αστυνομίας να παράσχει ασφάλεια στα παιχνίδια!

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Α΄ φάσης είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία των ομάδων «ψηλού κινδύνου» δηλαδή οι πιο δημοφιλείς, θα αγωνίζονται είτε με κλειστές κερκίδες των οργανωμένων είτε κεκλεισμένων των θυρών!

-

Του Κόκου ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής τα γεγονότα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ Κατηγορίας που από φέτος ο νέος σπόνσορας της ΚΟΠ του έδωσε το όνομα «Cyprus League by STOIXIMAN»,  μετά από μερικές αγωνιστικές η πλειοψηφία των αγώνων ιδιαίτερα αυτές με την επισήμανση του «υψηλού κινδύνου» θα διεξάγονται είτε χωρίς φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, είτε και χωρίς φιλάθλους και από τα δύο Σωματεία!

Από την στιγμή που η Αστυνομία έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να παράσχει ασφάλεια για την διεξαγωγή των αγώνων (παράδειγμα το παιχνίδι ΟΜΟΝΟΙΑΣ 29Μ-ΑΠΟΕΛ) τότε η ΚΟΠ θα ανακοινώσει την διεξαγωγή του αγώνα χωρίς φιλάθλους για την φιλοξενούμενη ομάδα και κάποια εισιτήρια για τους γηπεδούχους και να υποθέσουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Αστυνομία θα επιτρέψει την διεξαγωγή κάποιων ντέρμπι π.χ. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ κλπ. στο τέλος της ημέρας είναι βέβαιο ότι μετά τους αγώνες αυτούς και τις ποινές βάσει των τροποποιημένων πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ για επεισόδια, ρίψη αντικειμένων, άναμμα βεγγαλικών κλπ.

Αυτή ήταν η επιθυμία της πολιτείας και του Υπουργού της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας και θα το πετύχουν με το πρόσχημα του κωλύματος της Αστυνομίας για παροχή ασφάλειας και τις εξοντωτικές τιμωρίες της ΚΟΠ που θα οδηγήσουν στο τέλος της ημέρας!

Η πλειοψηφία των αγώνων και μάλιστα των ομάδων υψηλού κινδύνου δηλαδή όλων των ντέρμπυ μεταξύ των 8-9 ομάδων που συνήθως ανταγωνίζονται για την είσοδο στην Ά εξάδα, οι φίλαθλοι να τους παρακολουθούν από τους καναπέδες και την τηλεόραση είτε στις καφετέριες, στους συλλόγους και τα καφενεία, είτε από το σπίτι τους με την μπύρα πάλι στο χέρι!

Έτσι η Αστυνομία θα βρει την ησυχία της αφού δηλώνει «ανίκανη» να αστυνομεύσει τους αγώνες δηλαδή εκδηλώσεις αθλητικές που πηγάζουν από τις υποχρεώσεις της με βάση το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και ο κύριος Υπουργός θα κοιμάται ήσυχα όπως και οι ιθύνοντες της ΚΟΠ θα έχουν ήσυχο το κεφαλάκι τους.

  • Τι φταίνε οι χιλιάδες των φιλάθλων που τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς της πολιτείας και της ΚΟΠ να μην μπορούν να παρακολουθήσουν και να ζήσουν αυτά τα πλούσια συναισθήματα που προσφέρει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας της αγαπημένης τους ομάδας με αθλητοπρέπεια, για τα «καπρίτσια» του Υπουργού Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, της ΚΟΠ και των Σωματείων που εδώ και δεκαετίες δεν μπορούν να να ελέγξουν τους 200 και 300 ταραξίες-χούλιγκανς στις 2 – 3 μεγάλες ομάδες;  

«Αίσχος» και ντροπή!

Διαβάστε Επίσης