Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΟικονομική ανισότητα λέγεται και όχι «μέσος μισθός»…

Οικονομική ανισότητα λέγεται και όχι «μέσος μισθός»…

-

Σύμφωνα με πρόσφατα  στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων το πρώτο   τρίμηνο  του 2024  κατέγραψαν «αύξηση» και  εκτιμούνται στα €2378   σε σύγκριση με €2251  το αντίστοιχο τρίμηνο  του 2023 και μάλιστα παρατηρείται «αύξηση» της τάξης του 5,7%»…. 

Και η κοροϊδία πάει σύννεφο γιατί  οι εργοδοτούμενοι στον ιδιωτικό τομέα  είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται μέχρι και 40% είτε έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Αυτό που αποκρύπτουν είναι το γεγονός ότι το  40% των εργαζομένων είδαν τις μηνιαίες  ακαθάριστες απολαβές τους να παραμένουν ή να μειώνονται  κάτω από €1,500 το μήνα και από αυτές αποκόπτονται φόροι, ΓεΣΥ και άμυνα.

Άστε που πέραν του μισθού μηνιαίου του μισθού δεν φτάνει είτε για ενοίκιο είτε για πλήρωση δόσης στεγαστικού δανείου συν την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας.  

΄Οσο για το ποσό των €2378  μηνιαίως, «λογικό» είναι γιατί αν πάρεις τον  ΜΗΝΙΑΙΟ μισθό ενός υψηλόμισθου στον τραπεζικό τομέα, ενός ανώτερου κρατικού/ημικρατικού αξιωματούχου  που ανέρχεται στις €10.000, προσθέσεις τον ΕΤΗΣΙΟ μισθό των €8000 – €10000 που αμειβόμαστε οι περισσότεροι, τότε ο μέσος μισθός είναι… ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ!

Το ποσοστό φτώχειας να βγάλουν γιατί όπως παν θα μας πουν ότι είμαστε εκατομμυριούχοι και δεν το γνωρίζουμε! . Να μας πουν και την ακρίβεια που καλπάζει… 

Κύριοι αυτά που μας τσαμπουνάτε, δεν λέγεται μέσος μισθός αλλά οικονομική ανισότητα!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης