Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΟι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Το χάσμα μεταξύ των λίγων πλουσίων και των υπολοίπων συνεχώς διευρύνεται και εκατομμύρια κόσμος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης

-

Η περιουσία των πολύ πλουσίων του πλανήτη αυξήθηκε και υπολογίζεται συνολικά σε 86,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, κατέγραψε δηλαδή αύξηση κατά 4,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εσάς, η περιουσία σας πόσες δεκάδες Ευρώ αυξήθηκε το τελευταίο χρόνο;

Λέω δεκάδες και όχι εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια. Και λέω δεκάδες γιατί δεν είναι κάτι σημαντικό η αύξηση μερικών δεκάδων Ευρώ. Παρά ταύτα, πολύ λίγοι θα είχαν αύξηση έστω και μερικών δεκάδων Ευρώ.

  • Η τεράστια πλειοψηφία όχι μόνο δεν είχε αύξηση αλλά αντίθετα, λόγω των αυξήσεων στα πλείστα προϊόντα και υπηρεσίες, είχε μείωση πραγματικών εισοδημάτων.

Έτσι το χάσμα μεταξύ των λίγων πλουσίων και των υπολοίπων συνεχώς διευρύνεται και εκατομμύρια κόσμος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης. Ταυτόχρονα ηεξουσία του 1% βάζει την ανθρωπότητα σε ένα καθεστώς τεχνοφεουδαρχίας όπως ονομάζουν αρκετοί αναλυτές τον νέο καπιταλισμό, δηλαδή φεουδαρχίας μέσω την τεχνολογίας, με διασώσεις τραπεζιτών, με έλλειψη διαφάνειας αλλά πλεόνασμα  ηθικολογίας. Και με περισσότερους πολέμους, περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες και με «ευέλικτη εργασία» και μισθωτή σκλαβιά για ντόπιους και μετανάστες.

  • Η ζωή δεν είναι φρου-φρου και αρώματα, facebook, istagram, youtube και eurovision της κακιάς ώρας,  όπως θέλουν να την παρουσιάσουν στην νεολαία.
  • Η ζωή είναι νάχεις αμειπτική δουλειά και στέγη, εκπαίδευση για τα παιδιά σου, Υγεία και σύνταξη.

Η ζωή για μας στην Κύπρο θέτει και άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, όπως οι κάννες των τουρκικών κανονιών όπλων στα κατεχόμενα, η τουρκοποίηση και ισλαμοπόιηση των κατεχομένων. Αυτό το κοινωνικοοικονομικό σύστημα δεν είναι δίκαιο, δεν είναι λογικό, δεν είναι ανθρώπινο είναι άδικο, είναι βάρβαρο, είναι εκμεταλλευτικό και εφόσον οι μεγιστάνες του πλούτου που έχουν τα συμφέροντα δεν ανέχονται ουσιαστική βελτίωση του, μόνη λύση είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του. Αυτό δεν είναι λόγια για να γεμίζουμε τις σελίδες.

  • Είναι ανάγκη για τους συνανθρώπους μας και για τα παιδιά μας που, αν μιλήσουμε για την Κύπρο, με την χαμηλή αμειβόμενη ή την καθόλου εργασία ήδη ζουν χειρότερα από την προηγούμενη γενιά!

Ο καθένας θα πρέπει να βάλει το μικρό ή μεγάλο λιθαράκι του, όπου και όποτε μπορεί, για αυτή την αλλαγή προς ένα διαφορετικό, καλύτερο και ανθρωπινότερο μέλλον. Χρειαζόμαστε μια πραγματική κοινωνική, οικονομική και πολιτική αλλαγή, τη δημιουργία μιας πολιτισμένης κοινωνίας που να σέβεται όλους τους ανθρώπους, τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης