Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο δάνειο για να ξοφλήσουν δάνεια που πήραν για να σώζουν τις...

Νέο δάνειο για να ξοφλήσουν δάνεια που πήραν για να σώζουν τις τράπεζες!

Πληρώνουμε ακόμα τις αμαρτίες των κυβερνώντων της Δεξιάς…

-

Βάλτε τα…  καλά σας! Και ο λόγος;  Η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ),  θα βγει σύντομα στις αγορές εκδίδοντας νέο 7ετές  ομόλογο ύψους €1 δισεκατομυρίου.  Και μην φανταστείτε ότι αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθεί είτε για την ανάπτυξη είτε για κοινωνικούς σκοπούς. 

Το προϊόν του θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση δανεισμού που λήγει εντός του 2024 και είναι χρήματα που δανείστηκαν για να σώσουν τις τράπεζες! Από το 2013 και εντεύθεν, πρώτα η κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη και τώρα η συνέχεια της, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, βγαίνουν στις αγορές και δανείζονται για να εξοφλούν δανεισμό που λήγει. 

Βλέπετε, έχουν πάρει τα πάνω τους από τις συνεχείς «αναβαθμίσεις» της οικονομίας από τους γνωστούς «οίκους»  και στο ότι  ο δείκτης χρέους είναι μειωμένος λόγω της αύξησης του ΑΕΠ και όχι στο ότι πληρώθηκε έστω και ένα σεντ από τα €26,2 δισεκατομμύρια δημοσίου χρέους και σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το οφειλόμενο ποσό προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων που έφτασε τα €10,6 δισεκατομμύρια. 

Κατά τα άλλα παραμυθιάζουν τον λαό ότι η οικονομία… πετά.   Αυτό το δυσβάστακτο χρέος δεν είναι η επόμενη αλλά οι επόμενες γενιές που θα το επωμισθούν και θα μας διαολοστέλνουν!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης