Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜας κλέβουν με την ανοχή του «κράτους»!

Μας κλέβουν με την ανοχή του «κράτους»!

«Πράσινο καπέλο», λέει, αλλά τα λεφτά παραμένουν στα ταμεία των υπεραγορών!

-

Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν καταργηθεί οι πλαστικές τσάντες από τις υπεραγορές και από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και έχουν αντικατασταθεί από ανακυκλώσιμες σακούλες. Καταναλωτές δηλώνουν ότι οι υπεραγορές και άλλα καταστήματα, τους χρεώνουν  από 6 μέχρι 15 σεντ την μία!

Πριν ακόμη καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας μας έλεγαν ότι έχει δημιουργηθεί ταμείο από το κράτος στο οποίο θα κατατίθεται το ποσό από αυτές τις εισπράξεις το οποίο θα χρησιμοποιείται για κοινωφελείς, περιβαλλοντικές δράσεις. 

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι «για 4,5 χρόνια πληρώναμε τις πλαστικές τσάντες έξι σεντ την μία, φανταστείτε πόσο είναι το κόστος με το δικαιολογητικό ότι τα λεφτά θα πηγαίνουν σε ένα ταμείο που θα χρησημοποιείτο για σκοπούς βελτίωσης του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης αλλά 4,5 χρόνια μετά δεν βρήκαν ποιός θα έχει το ταμείο, που είναι το ταμείο και ΚΑΝΕΙΣ δεν έβαλε λεφτά στο ταμείο»!

Τελικά αυτές οι χιλιάδες ευρώ που μαζεύτηκαν και συνεχίζουν να μαζεύονται από την πώληση πλαστικών σακούλων  και τώρα με τις νέες ανακυκλώσιμες τσάντες που χρεώνουν τους καταναλωτές,  που καταλήγουν τα λεφτά; Ποιοί επωφελούνται; Γιατί για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πήγε ούτε σέντ!.  Λέτε να είναι και αυτό το ταμείο… αόρατο;

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης