Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΜήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το...

Μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

-

Εμείς λέμε φτάνει πια πόλεμοι! Όχι άλλες εκατόμβες νεκρών. Όχι σε άλλους πρόσφυγες, όχι σε άλλους πνιγμούς στις θάλασσες. Όχι στο φασισμό που αναβιώνει λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. 

Οι ευθύνες του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού είναι ασήκωτες, καθώς επιδιώκεται μέσω των πολέμων η επαναχάραξη των συνόρων, το ξαναμοίρασμα των λαών, ο έλεγχος της παραγωγής ενέργειας και της διοχέτευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μέσω αγωγών. Προκειμένου να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους, σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς (Λιβύη, Ιρακ, Συρία, Αφγανιστάν, Υεμένη και αλλού) και τιμωρούν με κυρώσεις και αποκλεισμούς όσους είναι εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων τους. Την Στόχος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών εταιρειών. Την ίδια ώρα παρακολουθούμε τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Συρία. Ελπίζουμε σύντομα να αποκτασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις. 

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Βόρειος και η Νότιος Κορέα για ομαλοποίηση και ανάπτυξη των σχέσεων τους, για κατάργηση των πυρηνικών όπλων και ενοποίηση. Η ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί σημαντική εξέλιξη κόντρα στην πολιτική της έξαρσης κρίσεων στην περιοχή από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε τα «γεράκια» αυτή τη φορά να αφήσουν τις δύο πλευρές να πραγμοτοποιήσουν κι άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης.

Εμείς επιθυμούμε και παλεύουμε για επικράτηση της ειρήνης παντού. Καλούμε το λαό μας να συστρατευθεί με το φιλειρηνικό κίνημα και να αγωνιστεί ώστε να εξοστρακίσουμε τους πολέμους από τη ζωή μας. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε οι νέες γενιές να ζήσουν ειρηνικά κα ευτυχισμένα. 

Δυστυχώς, η Διεθνής Μέρα Ειρήνης βρίσκει για ακόμη μια χρονιά την πατρίδα μας μοιρασμένη και υπό κατοχή. Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για λύση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας και των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις για μια Κύπρο γέφυρα ειρήνης, όπου ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι θα είναι αφέντες στον τόπο τους. 

Αξίζει να συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Κύπρο της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου.

Ας αγωνιστούμε για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο!

 

Διαβάστε Επίσης