Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤο θέμα της ποσότητας αμιάντου στην τουριστική Πάφο εξετάζει η δημοτική αρχή

Το θέμα της ποσότητας αμιάντου στην τουριστική Πάφο εξετάζει η δημοτική αρχή

-

Μεγάλες ποσότητες αμιάντου εξακολουθούν να παραμένουν στην τουριστική Κάτω Πάφου πλησίον της παραλίας του ΣΟΔΑΠ. Την περιβαλλοντική οχληρία έφερε στο φως δημοσίευμα του Φιλελεύθερου.  Oι αρμόδιες αρχές ωστόσο δηλώνουν πως έχουν επιληφθεί του θέματος  και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες απομάκρυνσης του. 

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης,  το 2006 η Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας έδωσε άδεια σε  ιδιώτη για μεταφορά μεγάλης ποσότητας αμιάντου. Όπως φαίνεται αυτή η ποσότητα αμιάντου που έπρεπε να ήταν φυλαγμένη και στην συνέχεια να μετακινηθεί αφέθηκε στην περιοχή ελεύθερη μαζί με τα μπάζα.

Oι  υπηρεσίες του Δήμου Πάφου  ωστόσο έχουν αναλάβει την επιτήρηση της όλης  διαδικασίας μεταφορών των καρκινογόνων υλικών  δια στόματος του προέδρου της Επιτροπής Καθαριότητας Πρασίνου και Δημόσιας Υγείας του Δ. Πάφου Γιώργου Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης  επιβεβαίωσε του λόγου του αληθές με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ότι πράγματι κατά την διάρκεια καθαρισμού της περιοχής από την υπηρεσία του Δήμου στο παραλιακό μέτωπο διαφάνηκαν ότι υπήρχαν κάποιες ποσότητες αμιάντου. Αμέσως πρόσθεσε,  ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες η υπηρεσία Περιβάλλοντος και η υπηρεσία Επιθεώρησης εργασίας για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πρόσθεσε δε, πως αυτή την  στιγμή από ότι έχει πληροφορηθεί γίνονται διεργασίες ώστε οι εταιρείες οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες για διαχείριση του αμιάντου να έρθουν στο χώρο και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αυτό που μπορώ να σας πω  συνέχισε, “ είναι ότι άμεσα οι αρμόδιες εταιρείες θα έρθουν στην περιοχή και θα προβούν σε όλα τα κατάλληλα μέτρα και εφόσον τα κατάλληλα μέτρα παρθούν τότε οι υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν στην διαδικασία καθαρισμού της περιοχής  ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε δυνατότητα πρόκλησης προβλήματος στους τουρίστες ή στους κατοίκους της περιοχής”.

Διαβάστε Επίσης