Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΚΙΝΤΖΙ: Τελευταίος σταθμός για λύση του Κυπριακού το Κραν Μοντάνα

ΑΚΙΝΤΖΙ: Τελευταίος σταθμός για λύση του Κυπριακού το Κραν Μοντάνα

-

Σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου κατά την επιστροφή του από την Τουρκία ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι κατά τις «πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές» επαφές του στην Τουρκία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αντάλλαξαν απόψεις  σε σχέση με το τρέχον στάδιο των συνομιλιών και τη δουλειά που θα γίνει στη Διάσκεψη για την Κύπρο την οποία βλέπουν και ως τον τελευταίο σταθμό.
 
Ανέφερε ότι στη συνάντηση του με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τουρκές και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ενώ στη συνάντηση με τον Ερντογάν ο Τσαβούσογλου και ο υπουργός Ευρώπης Ομέρ Τσελίκ.
 
Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για αποφασιστικότητα εκ μέρους της τ/κ πλευράς  για διευθέτηση του Κυπριακού  στη Διάσκεψη της Ελβετίας προσθέτοντας ότι την ίδια αποφασιστικότητα έχει και η Τουρκία. Ευχήθηκε δε όπως υπάρξει ανταπόκριση έτσι ώστε να προκύψει ένα τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό, αναφέροντας πως αν η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα έχουν παρόμοια στάση τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να μην προκύψει αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα.
 
Ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα η τ/κ αντιπροσωπεία αναχωρεί για την Ελβετία και ευχήθηκε τέλος όπως η δουλειά που θα γίνει εκεί να είναι καλή για το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον της τ/κ και της ε/κ κοινότητας, και να αρχίσει μια νέα περίοδος για την Κύπρο και όλες οι πλευρές να επωφεληθούν από αυτήν.
 

 

 

Διαβάστε Επίσης