Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΗ επόμενη μέρα στην ΠΟΕΔ - Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Η επόμενη μέρα στην ΠΟΕΔ – Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

-

Κάτι, όμως, που επιβάλλεται να αποτελεί την πεμπτουσία οποιασδήποτε δράσης ή αντίδρασης είναι, αναμφίβολα, το ήθος. Ήθος, που θα κρατήσει την όποια αντιπαράθεση απόψεων σε σωστά πλαίσια γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα. Οι εκλογικές αναμετρήσεις τελειώνουν και όλοι οι υποψήφιοι που τελικά θα εκλεγούν πρέπει να συνεργαστούν και να συλλειτουργήσουν ως ομάδα για το κοινό καλό.

Η ΠΟΕΔ την 31η Μαΐου δεν έχει την πολυτέλεια να μην συνεχίσει το πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο που επιτελεί, με την ίδια υπευθυνότητα, σοβαρότητα, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, ενότητα των μελών της και ήθος με μοναδικό γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης και της πατρίδας.  Ήδη η Οργάνωση έχει να επιδείξει σημαντικό έργο σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς εκπαιδευτικό, συνδικαλιστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό.

Μεταξύ όλων αυτών, η ΠΟΕΔ έχει τροχοδρομήσει τη λειτουργική της αναβάθμιση μέσα από τη διεξαγωγή εξειδικευμένης διαγνωστικής μελέτης με απώτερο σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των εργασιών της Οργάνωσης εν όψει και της πρόσληψης του νέου ατόμου στη θέση του Ειδικού Γραμματέα της Οργάνωσης (του Διευθυντή με άλλα λόγια του γραφείου). Η διαγνωστική αυτή μελέτη επικεντρώθηκε, κυρίως, στα ακόλουθα:

Ø  Εφαρμογή σχετικών κανονισμών, πολιτικών και διαδικασιών.

Ø  Συμμόρφωση με αλλαγές οι οποίες έχουν ως σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία της Οργάνωσης.

Ø  Προσδιορισμός των πιο αποδοτικών λύσεων σεβόμενη τους διαθέσιμους πόρους.

Ø  Βαθιά επίγνωση του αντικειμένου για κάθε δραστηριότητα ώστε αυτή να αποτελεί σημείο αναφοράς για συναδέλφους και συνεργάτες.

Ø  Εμπλουτισμός και αναβάθμιση των τεχνικών γνώσεων, ενδελεχής και λεπτομερής γνώση των διαδικασιών για τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται η Οργάνωση (εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά, οικονομικά, κ.ά).

Οι βάσεις για μια σύγχρονη, πιο αποτελεσματική και πιο λειτουργική ΠΟΕΔ έχουν ήδη τεθεί και καθοριστεί με την αναγνώριση της ανάγκης για:

Ø  Δημιουργία πρωτοκόλλου αναφορικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες όλων των μελών της Γραμματείας και του μόνιμου προσωπικού.

Ø  Δημιουργία Προσωπικού Πλάνου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης για το κάθε μέλος του διοικητικού προσωπικού, με στόχο την αναβάθμιση συγκεκριμένων ικανοτήτων/δεξιοτήτων.

Ø  Σχεδιασμό και υλοποίηση δομημένου Συστήματος Αξιολόγησης της Απόδοσης για όλα τα μέλη του διοικητικού προσωπικού αλλά και των μελών της Γραμματείας.

Η ΠΟΕΔ με δυναμισμό, κοιτάζει μπροστά και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Πορεία που είναι, πλέον, χωρίς επιστροφή.

 

·         Ο Φίλιος Φυλακτού, είναι Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Διαβάστε Επίσης