Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΔεν εκδίδονται οι 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Δεν εκδίδονται οι 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

-

Εν τω μεταξύ, πριν εκδικαστεί το σχετικό δεύτερο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 8 συνολικά αξιωματικών, που τους θεωρεί προδότες, ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε σε ελληνικό ραδιοσταθμό ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων συναρτάται άμεσα «με την παράδοση των οκτώ προδοτών στις τουρκικές αρχές».

Τελικά, το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη, τo Συμβούλιο Εφετών, με αρνητική εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το νέο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των πρώτων τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τον περασμένο Ιούλιο, εισήλθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.

Η Τουρκία , με νεώτερο αίτημα έκδοσης, εκζητά τους οκτώ στρατιωτικούς για πρόσθετα δευτερεύοντα αδικήματα σε σχέση με την πρώτη αίτηση έκδοσης, που είχε απορρίψει ο Άρειος Πάγος. Το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις στρατιωτικοί, αλλά παραμένουν υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις για την χορήγηση ασύλου. Για τους υπόλοιπους πέντε στρατιωτικούς, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί δικάσιμος.

Διαβάστε Επίσης