Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣυνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον 4πλο φόνο στην Αγία Νάπα

Συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον 4πλο φόνο στην Αγία Νάπα

-

Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, έφερε ένσταση στην κατάθεση του μάρτυρα, αναφέροντας πως αυτή περιείχε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πελάτη του.

Αγορεύοντας για να δικαιολογήσει την ένστασή του, ο κ. Πικής υποστήριξε ότι ορισμένα μέρη της κατάθεσης του Αλέξη Μαυρομιχάλη είναι δικές του υποψίες και εικασίες, ότι κάνει λόγο για εξ ακοής μαρτυρία, αναφέρεται σε γεγονότα στα οποία δεν ήταν κοινωνός και δεν πρόκειται για μαρτυρία γεγονότων. Πρόσθεσε ακόμα ότι η μαρτυρία του Μαυρομιχάλη είναι «γενική και αόριστη, δεν μπορεί να αποδειχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, είναι άκρως επιζήμια» για τον πελάτη του και «ενδεχομένως να επηρεάσει πολύ αρνητικά τη δίκη του. Η μαρτυρία αυτή είναι ενοχοποιητική για τον κατηγορούμενο».

Ο Νίκος Δημητρίου, συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, υιοθέτησε τα λεγόμενα του Μιχάλη Πική ενώ οι δικηγόροι των άλλων δύο κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στην κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου ανέφερε ότι «η αποδοχή της μαρτυρίας δεν θα μπορούσε να επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την υπόθεση του κατηγορούμενου Μάριου Χριστοδούλου» και σημείωσε πως «η Αστυνομία ορθά έπραξε να πάρει κατάθεση από τον Αλέξη Μαυρομιχάλη διερευνώντας, ως όφειλε, πληροφορίες για απόπειρα φόνου κατά του μάρτυρα».

Τελικά το Κακουργιοδικείο δεν έκανε αποδεκτή και απέρριψε την ένσταση του Μιχάλη Πική λέγοντας πως «διαπιστώσαμε πως πράγματι στην κατάθεση του μάρτυρα περιέχονται υποψίες, ότι κάποιες από τις αναφορές του αποτελούν όντως εξ ακοής μαρτυρία και κρίνουμε ότι δεν τίθεται θέμα δυσμενούς επηρεασμού της δίκης του κατηγορούμενου (Μάριου Χριστοδούλου)».

Ακολούθησε η κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Μάριος Χριστοδούλου σε συνεργασία με δύο άλλα άτομα από τη Λευκωσία σχεδίαζε τη δολοφονία του και πρόσθεσε πως τα ίδια πρόσωπα από τη Λευκωσία μαζί με τους κατηγορούμενους είχαν συνωμοτήσει για να «βγάλουν από τη μέση τον Φάνο Καλοψιδιώτη» με τον οποίο ήταν κουμπάροι αφού ο Καλοψιδιώτης του είχε βαφτίσει το παιδί.

Στην κυρίως εξέταση του μάρτυρα η κ. Παπαγαπίου ζήτησε διευκρινήσεις για ορισμένα σημεία της κατάθεσης του και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ανέφερε ότι αρχικά με τον Μάριο Χριστοδούλου ήταν φίλοι αλλά στη συνέχεια η σχέση τους “χάλασε” όταν κοινός γνωστός του ανέφερε πως ο Χριστοδούλου είπε ότι «όπου έβρισκε την 8 μηνών έγκυο σύζυγο μου θα την σκότωνε στο ξύλο». Πρόσθεσε ακόμα ότι αργότερα είχε υποψίες ότι ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της κ. Παπαγαπίου, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του με την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του σπιτιού του στη Λευκωσία το Φεβρουάριο του 2015 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας φρουρός του, σημειώνοντας πως «υποψιάζομαι ότι ο Μάριος Χριστοδούλου ήθελε να με βλάψει».

Είπε ακόμα ότι σταμάτησε να πηγαίνει σε συγκεκριμένο καφέ στη Λευκωσία ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ για άφιξη στην Κύπρο τον Απρίλη του 2016 δύο Σέρβων εκτελεστών για να τον σκοτώσουν, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το άτομο που τους παρέλαβε στο αεροδρόμιο ήταν ο Μάριος Χριστοδούλου.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης υπέδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους Μάριο Χριστοδούλου και Παναγιώτη Πένταυκα και σημείωσε ότι «εγώ και ο Φάνος (Καλοψιδιώτης) θεωρούσαμε τον Παναγιώτη Πένταυκα ως ηθικό αυτουργό για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα το 2012 και τη δολοφονία του πατέρα του Φάνου, Γιάννη Καλοψιδιώτη το 2014.

Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι «ο Παναγιώτης Πένταυκας και ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχαν εχθρικές σχέσεις και ο Φάνος μου είπε πολλές φορές ότι ο Πένταυκας ήθελε να τον σκοτώσει. Μου είπε επίσης ότι ο Πένταυκας πλήρωσε για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα και ότι υπάλληλοι του είχαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με το δράστη του πενταπλού φόνου τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο».

Όσον αφορά τον Loy Dejan, ο μάρτυρας είπε πως ο «Φάνος μου έλεγε πως ήταν έμπιστος και πολύ δυνατός».

Ο Μιχάλης Πικής υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο πελάτης του, Μάριος Χριστοδούλου, δεν είχε καμία σχέση με άλλα άτομα, ούτε διοργάνωσε οτιδήποτε εναντίον του με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να απαντά πως ο «Μάριος ήταν στενός μου φίλος και γνωρίζω από πρώτο χέρι οτιδήποτε έκανε».

Όσον αφορά τις πληροφορίες από την Ιντερπόλ ο μάρτυρας είπε πως είχε ειδοποιηθεί από την Αστυνομία ότι κινδύνευε και πως ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε βίντεο από την άφιξη των δύο Σέρβων εκτελεστών, που σύμφωνα με τη μαρτυρία του θα τον δολοφονούσαν, τους οποίους παρέλαβε με το αυτοκίνητο του ο Μάριος Χριστοδούλου. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Μάριος Χριστοδούλου έδωσε σε συγκεκριμένο δεσμοφύλακα χρήματα για να αγοράσει τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο Σέρβων εκτελεστών για να έρθουν στην Κύπρο.

Σε άλλη ερώτηση του κ. Πική, ο μάρτυρας απάντησε πως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την εναντίον του επίθεση με τη ρουκέτα το 2015, έδωσε «ονομαστικά τον Μάριο Χριστοδούλου ότι ήταν πίσω» από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ο Μιχάλης Πικής ανέφερε στον μάρτυρα ο οποίος και παραδέχθηκε πως ο Μάριος Χριστοδούλου συνελήφθη από την Αστυνομία αναφορικά με την επίθεση με τη ρουκέτα αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί. Ο κ. Πικής είπε ακόμα ότι όσα ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεση του στην Αστυνομία για την εναντίον του απόπειρα «είναι ισχυρισμοί και δικές του υποψίες για τον Μάριο Χριστοδούλου» και πως «τα όσα του καταλογίζει είναι ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν ίχνος αληθείας» με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να απαντά «θέση σας».

Ο κ. Πικής είπε ακόμα στον μάρτυρα ότι είναι αναληθής η αναφορά του πως κάποιος του ανέφερε πως «ο Μάριος Χριστοδούλου όπου έβρισκε την 8 μηνών έγκυο σύζυγο του θα την σκότωνε στο ξύλο», με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να καλεί τον δικηγόρο να φέρει το συγκεκριμένο άτομο στο Δικαστήριο για να μαρτυρήσει.

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι ο μάρτυρας δεν είχε καμία «κόντρα» με τον πελάτη του Μάριο Χριστοδούλου και ούτε ήθελε τη φυσική του εξόντωση, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης απάντησε πως «αν δεν υπήρχε κόντρα μεταξύ μας θα μπορούσε να μου δώσει εξηγήσεις μετά το κτύπημα εναντίον μου με τη ρουκέτα. Για μένα ήταν αρκετό να ξέρω ότι έπρεπε να προσέχω από τον Μάριο Χριστοδούλου και ότι κινδυνεύω».

Σε άλλη παρατήρηση του κ. Πική ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζει στην κατάθεση του, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης απάντησε «αυτά θα φανούν στο Δικαστήριο».

Ακολούθησε η αντεξέταση του μάρτυρα από τον Νίκο Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, και απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως η Αστυνομία τον κάλεσε να δώσει κατάθεση για τον 4πλο φόνο στην Αγία Νάπα γιατί ο ίδιος ήταν στόχος.

Σε άλλες ερωτήσεις του κ. Δημητρίου, ο μάρτυρας υπέδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Σοφία Γρηγορίου και τον Παναγιώτη Πένταυκα τους οποίους όπως είπε δεν γνώριζε, σημείωσε πως «ο 5πλος φόνος στην Αγία Νάπα δεν έτυχε της κατάλληλης διερεύνησης από την Αστυνομία» και ανέφερε ότι «ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε παράπονο με την ανακριτική ομάδα της Αμμοχώστου τόσο για τον 5πλο φόνο όσο και για τη δολοφονία του πατέρα του».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο Φάνος είχε επιστολές στις οποίες κατονόμαζε τον Παναγιώτη Πένταυκα και άλλους για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα και το θάνατο του πατέρα του και είχε μάλιστα ζητήσει θανατική ανάκριση για τον πατέρα του. Θεωρούσα ότι ο Παναγιώτης Πένταυκας ήταν ο ηθικός αυτουργός του 5πλου φόνου» είπε.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Loy Dejan, ο μάρτυρας είπε πως «ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε πρόβλημα με την ασφάλεια του γιατί η Αστυνομία στην Αμμόχωστο συλλάμβανε συνέχεια τους φρουρούς του και τους απέλαυνε» και πως «δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία ότι ο Loy Dejan ήταν έμπιστος του Φάνου Καλοψιδιώτη».

Ακολούθησε η κατάθεση του Χρήστου Χαραλάμπους, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια στη Λευκωσία στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν συγχωριανός και παιδικός φίλος με τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου ο οποίος του είχε ζητήσει να φιλοξενήσει στο διαμέρισμα του ένα άγνωστο πρόσωπο. Ωστόσο, συνέχισε επειδή δεν ήθελε να φιλοξενεί άγνωστα άτομα είχε αναφέρει στον Ανδρέου πως φιλοξενούσε μία κοπέλα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τρεις μέρες μετά όταν ζήτησε να μάθει ποιο ήταν το άγνωστο άτομο ο Χαράλαμπος Ανδρέου του είπε πως ήταν ο Αλεξ Μπουρέλι τον οποίο καταζητούσε η Αστυνομία.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση δύο άλλων μαρτύρων.

Διαβάστε Επίσης