Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠροειδοποιήσεις και εγρήγορση έναντι της τρομοκρατίας στη Βρετανία

Προειδοποιήσεις και εγρήγορση έναντι της τρομοκρατίας στη Βρετανία

-

Η εφημερίδα Times σημειώνει την εκτίμηση των ειδικών ότι παρά τη συνεχιζόμενη απώλεια εδαφών επιρροής στο Ιράκ και τη Συρία, η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους διατηρεί άθικτη την ικανότητα να προκαλεί «χάος» στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι προ ημερών μήνυμα στο διαδίκτυο καλούσε τους υποστηρικτές της ισλαμιστικής οργάνωσης να προβούν σε επιθέσεις «μοναχικών λύκων» κατά τη διάρκεια «εορτασμών, συγκεντρώσεων και σε κλαμπ».

Γίνεται επίσης αναφορά στη δήλωση του ινστιτούτου SITE, που μελετά τη δραστηριότητα τρομοκρατικών ομάδων, ότι το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και οι υποστηρικτές του έχουν αρχίσει μία «μαζική εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας».

Οι Times σχολιάζουν ότι η επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση, θεωρείται πράξη «εκδίκησης» για τη σύμπραξη της Τουρκίας με τη Ρωσία ώστε να νικηθούν οι ισλαμιστές στη Συρία.

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στους Sunday Times, ο αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της τρομοκρατίας Υφυπουργός Εσωτερικών Μπεν Γουάλας προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στα σχέδιά του μία επίθεση με χημικά όπλα επί βρετανικού εδάφους.

«Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι φιλοδοξία του Ισλαμικού Κράτους είναι μία επίθεση με τεράστιο αριθμό θυμάτων και δεν έχουν ηθικό φραγμό ως προς τη χρήση οποιωνδήποτε πιθανών μέσων», είπε ο κ. Γουάλας.

Ο ίδιος συνέστησε επίσης εγρήγορση έναντι «εχθρών εκ των έσω», καθώς, όπως υποστήριξε, τρομοκρατικές οργανώσεις, Ρώσοι πράκτορες και χάκερς στον κυβερνοχώρο επιχειρούν να συνάψουν επαφή και συνεργασία με «προδότες» στην κυβέρνηση, στις ένοπλες δυνάμεις και στον επιχειρηματικό κόσμο.

Διαβάστε Επίσης