Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΕύχεται στο Μοντ Πλεράν να δημιουργηθούν συνθήκες που θα οδηγήσουν στις τελικές...

Εύχεται στο Μοντ Πλεράν να δημιουργηθούν συνθήκες που θα οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση, ο Ν. Αναστασιάδης

-

ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που να μας οδηγούν στην τελική φάση και επιτέλους να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο για την Ελβετία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Μετά από συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών, του ΔΗΚΟ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αναχωρώ για το Μοντ Πελεράν “με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος, και μακάρι γιατί όχι, να δημιουργηθούν συνθήκες που να μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση”.

Σημείωσε πως “δεν παραγνωρίζω τις έγνοιες και τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού που εκπροσωπώ στις συνομιλίες αλλά και τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων όπως τις έχω ακούσει”.

Για το περιεχόμενο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς είπε ότι οι συναντήσεις “ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και απόλυτα δημιουργικές οι συζητήσεις και παρά τις όποιες διαφωνίες κι αν υπήρξαν εντούτοις ο προβληματισμός ήταν μέσα, όχι απλώς στα αποδεκτά πλαίσια αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο δημιουργικό προκειμένου να ακούσω σκέψεις, προβληματισμούς, εισηγήσεις”.

“Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί, παρά το γεγονός ότι πιθανό να είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις, εντούτοις είμαι βέβαιος ότι ένιωσαν ότι ήταν πολύ πιο άνετοι και εγώ ο ίδιος πιο άνετος, να μιλήσουμε για οσαδήποτε μας προβληματίζουν”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση εάν σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε για ενημέρωση την Τρίτη.

“Να μου επιτρέψετε να σας πω πολύ περισσότερα την Τρίτη”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβάστε Επίσης