Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑνοίγει η αυλαία των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το εδαφικό στο Μοντ Πελεράν

Ανοίγει η αυλαία των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το εδαφικό στο Μοντ Πελεράν

-

της Ελβετίας, η αυλαία των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών εντατικοποιημένων συνομιλιών για το εδαφικό και όλα τα άλλα εκκρεμούντα ζητήματα που είναι αλληλένδετα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζι, για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Μαζί του είναι επίσης οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης, σύμβουλοί του και συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Παναγιώτης Δημητρίου, επικεφαλής της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή, οι Νίκος Κλέανθους και Τουμάζος Τσελεπής, μέλη της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή, ο Νικόλας Κυριάκου εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό και ο Ανδρέας Χατζηράφτης, Αναπληρωτής Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός.

Τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν στο Μοντ Πελεράν η στενή διαπραγματευτική του ομάδα, και δύο τεχνοκράτες για θέματα κτηματολογίου και χαρτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της έναρξης των συνομιλιών, στις 9.40 τοπική ώρα (10.40 ώρα Κύπρου) θα φθάσει στο χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών, στο ξενοδοχείο LeMiradorResort & Spa ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, με τον οποίον οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν κατά την άφιξή του. Ακολούθως θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών από τα ΜΜΕ.

Στις 10.10, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 10.30 ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα κάνουν σύντομες εναρκτήριες ομιλίες.

Στις 11.15 οι ηγέτες θα αρχίσουν τις συνομιλίες που θα διαρκέσουν μια ώρα. Θα ακολουθήσει στις 12.30 γεύμα εργασίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν στο Μοντ Πελεράν οι σύζυγοι τους `Αντρη Αναστασιάδη και Μεράλ Ακιντζί.

Διαβάστε Επίσης