Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΚάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς ΓΓ ΟΗΕ για επιτυχή έκβαση στο Κυπριακό

Κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς ΓΓ ΟΗΕ για επιτυχή έκβαση στο Κυπριακό

-

που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα Ηνωμένα Έθνη , θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση μιας επιτυχούς έκβασης στο Κυπριακό εξέφρασε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπός του Φάρχαν Χακ, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση ο κ. Χακ, ο οποίος μιλούσε κατά την τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας «μίλησε χθες, σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντησή του εδώ με τον ηγέτη της Ε/Κ και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας».

Χαρακτήρισε, είπε, «τη συνάντησή τους ως παραγωγική και καλωσόρισε την κοινή δέσμευση των ηγετών όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, σύμφωνα με τη δεδηλωμένη επιθυμία τους, για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, εντός του τρέχοντος έτους».

«Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι οι ηγέτες του έχουν ζητήσει όπως ο ίδιος εμπλακεί προσωπικά και ο ίδιος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει τους ηγέτες σε ό,τι μπορεί να του ζητηθεί», πρόσθεσε.

«Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την Κύπρο και πως τόσο ο ίδιος όσο και τα Ηνωμένα Έθνη, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση μιας επιτυχούς έκβασης», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χακ.

Διαβάστε Επίσης