Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣυναντώνται έκτακτα σήμερα, και για 7η φορά, Ακκιντζί και Αναστασιάδης

Συναντώνται έκτακτα σήμερα, και για 7η φορά, Ακκιντζί και Αναστασιάδης

-

της σημερινής, έκτακτης συνάντησης είχαν αποφασίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης στις 2 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει τότε ότι θα συζητηθούν σήμερα εκκρεμούντα θέματα που δεν αφορούν τα θέματα των εγγυήσεων και του εδαφικού.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα αρχίσει στις 10 το πρωί, παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Στο μεταξύ, χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα, είπε ότι “ήδη έχουν κατοχυρωθεί η μια διεθνής προσωπικότητα, η μια και μόνη κυριαρχία, η μια και μόνη ιθαγένεια. Σε αυτά δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, είναι εκ των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί. Όπως επίσης, βεβαίως, και η κατοχύρωση των βασικών ελευθεριών με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Υπάρχουν, σημείωσε, και άλλα κεφάλαια στα οποία έχει γίνει σημαντική πρόοδος, όπως όμως εξίσου υπάρχουν και σημαντικά στοιχεία που αποτελούν συστατικά της λύσης που προσδοκούμε, που παραμένουν διαφορές, που έχει γίνει μια απλώς ανταλλαγή απόψεων, όπως είναι τα θέματα εδαφικών αναπροσαρμογών και εγγυήσεων.

Διαβάστε Επίσης