Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΦακέλους τριών εταιρειών παρέλαβαν από το Δήμο Αραδίππου ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας

Φακέλους τριών εταιρειών παρέλαβαν από το Δήμο Αραδίππου ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας

-

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016

Τους φακέλους τριών εταιρειών, της Schlumberger, της Haliburtonκαι της KHRYSANERALTD, παρέλαβαν το μεσημέρι ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας, για να ξεκινήσει η ποινή έρευνα αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δημοτικός Γραμματέας Αραδίππου Ματθαίος Αλαμπρίτης, «μετά την έκκληση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, να αρχίσει έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, ανακριτές από το Αρχηγείο Αστυνομίας επισκέφθηκαν γύρω στη μία το μεσημέρι το Δημοτικό Μέγαρο».Πρόσθεσε ότι «οι ανακριτές ζήτησαν και παρέλαβαν τους φακέλους της εταιρείας
Schlumberger προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Φαίδωνα Φαίδωνος για διαπλοκή και χρηματισμό μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου ή/και μελών της Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου, για αδειοδότηση του κτηρίου που χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο τομέα του φυσικού αερίου. Οι ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας αναχώρησαν από το Δημοτικό Μέγαρο γύρω στις δύο το μεσημέρι”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλαμπρίτης είπε ότι «εκτός από τους φακέλους της εταιρείας Schlumberger, δόθηκαν επίσης στους ανακριτές του Αρχηγείου οι φάκελοι των εταιρειών Haliburton που επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου και της εταιρείας KHRYSANERALTD, η οποία θα λειτουργούσε εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού στην Βιομηχανική και Εμπορική Περιοχή Αραδίππου».

Σημειώνεται ότι οι ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας αναμένεται ότι αφού μελετήσουν τους φακέλους που παρέλαβαν, να λάβουν καταθέσεις από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου καθώς και από στελέχη της δημοτικής υπηρεσίας.

Διαβάστε Επίσης