Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΘετικά αποτιμούν τις επαφές τους με τα κόμματα οι συντεχνίες της Cyta

Θετικά αποτιμούν τις επαφές τους με τα κόμματα οι συντεχνίες της Cyta

-

29 Αύγουστος 2016

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cyta ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΑΣΕΤ-Cyta, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta, ανακοίνωσαν ότι έχουν ολοκληρώσει τις επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αποτιμώντας της ως θετικές.

Στόχος των συναντήσεων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για την πορεία του εκσυγχρονισμού που άρχισε εδώ και τρεις μήνες μεταξύ εργαζομένων και Διεύθυνσης του Οργανισμού και η ζήτηση της στήριξης των κομμάτων. Συγκεκριμένα έχουν συζητηθεί 16 δράσεις από τις 34 που περιέχονται στην όλη προσπάθεια του εκσυγχρονισμού με σκοπό την διατήρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου.

«Το αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης κρίνεται θετικό γιατί εκτός από το ΔΗΣΥ τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα συζητούν τον εκσυγχρονισμό της Cyta, παραμένοντας στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, απορρίπτοντας την ιδιωτικοποίηση», αναφέρεται.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν τη διαβούλευση/ διαπραγμάτευση με τη Διεύθυνση και Διοίκηση για να ολοκληρωθούν όλες οι δράσεις που θα πετύχουν τον εκσυγχρονισμό.

«Η μεγιστοποίηση της αξίας του Οργανισμού θα επιτευχθεί με ενέργειες οι οποίες θα συμβάλουν με τις δράσεις του εκσυγχρονισμού που συζητούμε και όχι με την Αποκρατικοποίηση/Μετοχοποίηση/Ιδιωτικοποίηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης