Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑ90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΚ – ΑΚΕΛ: Φόρος τιμής στις...

90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΚ – ΑΚΕΛ: Φόρος τιμής στις χιλιάδες των λαϊκών αγωνιστών

-

Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου – ΑΚΕΛ, η Κεντρική Επιτροπή το Κόμματος αποτίνει φόρο τιμής στις χιλιάδες των λαϊκών αγωνιστών που με τις θυσίες, τους αγώνες και τον ιδρώτα τους δημιούργησαν καλύτερες συνθήκες ζωής για τον απλό άνθρωπο και έφτιαξαν το μεγάλο οικοδόμημα του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος» Ταυτόχρονα τονίζει, σε ανακοίνωση της: «Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας, για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή».

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση:

«90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΚ – ΑΚΕΛ

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου – ΑΚΕΛ. Στις 15 Αυγούστου 1926, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου έτσι που να μην κινήσουν την προσοχή των Άγγλων αποικιοκρατών, είκοσι περίπου πρωτοπόροι κομμουνιστές, πραγματοποίησαν σε ένα μικρό σπίτι στη Λεμεσό το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου.

Εμπνευσμένοι από τα μηνύματα και τα οράματα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 και στηριγμένοι στους κομμουνιστικούς πυρήνες που λειτούργησαν στην Κύπρο από τις αρχές της δεκαετίας του 20, οι ιδρυτές του Κ.Κ.Κ. έθεσαν τα θεμέλια τα οποία αποδείχθηκαν πολύ γερά, αφού για ενενήντα τώρα χρόνια το Κόμμα συνεχίζει αδιάλειπτα τους αγώνες του και την προσφορά του.

Στην 90χρονη του ιστορία, το ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, έδωσε σάρκα και οστά στους οραματισμούς και τις προσδοκίες των πρώτων κομμουνιστών. Οι αγώνες και οι θυσίες του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους σε κάθε πολιτική, κοινωνική και εργατική κατάκτηση στον τόπο μας. Αυτή η πορεία, σημαδεύτηκε από διώξεις, κατατρεγμούς, ακόμη και πολιτικές δολοφονίες εις βάρος του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ. Το Κόμμα βρέθηκε δυο φορές στην παρανομία, ενώ έγινε στόχος ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, το ΑΚΕΛ διάδοχος του ΚΚΚ, υπήρξε πρωταγωνιστική δύναμη στους αγώνες του λαού μας και εξελίχθηκε σ’ ένα κομμουνιστικό κόμμα μαζικό, διεκδικητικό και υπεύθυνο. Ένα Κόμμα του οποίου η μεγάλη προσφορά προς την Κύπρο, τους εργαζόμενους και το λαό μας καθολικά αναγνωρίζεται. Το ΑΚΕΛ για δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως μια μεγάλη σοβαρή πολιτική και κοινωνική δύναμη που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πατρίδας μας και της προοπτικής των εργαζομένων.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, το ΑΚΕΛ αποτίνει φόρο τιμής στις χιλιάδες των λαϊκών αγωνιστών που με τις θυσίες, τους αγώνες και τον ιδρώτα τους δημιούργησαν καλύτερες συνθήκες ζωής για τον απλό άνθρωπο και έφτιαξαν το μεγάλο οικοδόμημα του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος.

Εκφράζουμε, τέλος, τις ευχαριστίες μας στον κυπριακό λαό για την έμπρακτη στήριξη, την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει. Ο λαός είναι ο ζωοδότης του ΑΚΕΛ και το ΑΚΕΛ υπάρχει για να τον υπηρετεί. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας, για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή».

Διαβάστε Επίσης