Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔιορισμός τριών Ποινικών Ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα

Διορισμός τριών Ποινικών Ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα

-

Στο διορισμό τριών Ποινικών Ανακριτών προκειμένου να διεξαγάγουν ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο και εμπλοκής μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς ή άλλων αδικημάτων σε σχέση με τα γεγονότα, που σχετίζονται με τη διαχείριση των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου από τις σερβικές Αρχές, προχώρησε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει πως οι διορισθέντες Ποινικοί Ανακριτές είναι ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, και οι πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας, Παναγιώτης Πελαγίας και Αγαμέμονας Δημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο χρόνος εντός του οποίου ζητήθηκε από τους ανακριτές όπως περατώσουν το ανατεθέν σ΄ αυτούς έργο, καθορίστηκε στους 3 μήνες από την ημερομηνία διορισμού τους.

“Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ενεργώντας με βάση τις εξουσίες του δυνάμει του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, διόρισε σήμερα τον κ. Ανδρέα Πασχαλίδη, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας και τους κ.κ. Παναγιώτη Πελαγία και Αγαμέμνονα Δημητρίου, πρώην αξιωματικούς της Αστυνομίας, ως Ποινικούς Ανακριτές, για να διεξαγάγουν ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και άλλων αδικημάτων στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με επιστολή του Αρχηγού Αστυνομίας στις 2/8/2016 και με επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης στις 8/8/2016”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης