Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΎποπτος για θέματα τρομοκρατίας ο Αυστριακός που συνελήφθη δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας ο Αυστριακός που συνελήφθη δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

-

Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016

Στον κατάλογο των ύποπτων προσώπων για θέματα τρομοκρατίας συμπεριλαμβανόταν το άτομο αυστριακής καταγωγής που συνελήφθη κατά την προσπάθεια του να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, μέσω του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι κατά τη σύλληψη του το συγκεκριμένο άτομο ισχυρίστηκε ότι θα μετέβαινε στον Τεκκέ της Λάρνακας για προσκύνημα.

“Το άτομο αυτό κατά τον έλεγχο – και εδώ είναι που αποδεικνύεται το πόσο σημαντικοί και αυστηροί είναι οι έλεγχοι που γίνονται στα οδοφράγματα – διαπιστώθηκε ότι συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των ύποπτων προσώπων για θέματα τρομοκρατίας που έχει ετοιμαστεί με πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω των δικτύων επικοινωνίας που λειτουργούν στον ευρωπαϊκό χώρο”, είπε.

Για το άτομο αυτό, πρόσθεσε, “είχαμε πληροφόρηση από την Interpol της Πολωνίας. Με τη σύλληψη του ατόμου αυτού έχει εκδοθεί διάταγμα κράτησης και απέλασης του και θα απελαθεί στην Αυστρία και θα ενημερωθούν τόσο οι αρχές της χώρας του όσο και η Interpol Πολωνίας που μας έδωσε τη σχετική πληροφορία”.

Ο κ. Νικολάου είπε επίσης ότι πρόκειται για άτομο που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

Διαβάστε Επίσης