Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΈκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Ομπάμπα έπειτα από τη δολοφονία τριών Αστυνομικών

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Ομπάμπα έπειτα από τη δολοφονία τριών Αστυνομικών

-

Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά από τον φόνο τριών αστυνομικών στην Μπατόν Ρουζ της πολιτείας Λουιζιάνα.

Προειδοποίησε παράλληλα να μην χρησιμοποιηθεί το αιματηρό γεγονός για να οξυνθούν οι πολιτικές διαμάχες κατά τη διάρκεια της έντονα διχαστικής προεκλογικής περιόδου.

“Έχουμε τους διχασμούς μας και δεν είναι κάτι καινούργιο”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, “για αυτό είναι τόσο σημαντικό (…) για όλους τώρα να εστιαστούν σε λόγια και πράξεις που θα μπορέσουν να ενώσουν τη χώρα περισσότερο”.

“Δεν χρειαζόμαστε εμπρηστικές ρητορείες”, τόνισε.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, καταδικάζοντας την επίθεση, ο κ. Ομπάμα είπε ότι πρόκειται για έργο δειλών.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο” τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια ανακοίνωση.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν χθες όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ όπου ο θάνατος ενός νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά στις αρχές Ιουλίου είχε προκαλέσει οργή και διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης